Україна отримає від Канади військову допомогу на ще близько $34 млн: з’явилися подробиці

Канада вкотре виділила кошти на надання військової допомоги Україні. Цього разу йдеться про суму близько 34 млн доларів на камери з високою роздільною здатністю, додаткове зимове спорядження ЗСУ й не лише.

Відео дня

Про це міністерка оборони країни Аніта Ананд оголосила на засіданні Контактної групи з оборони України. Деталі траншу розповіли в пресслужбі міністерства національної оборони Канади.

«Цей пакет військової допомоги відповідає нагальним пріоритетам, визначеним Україною», – йдеться у повідомленні.

Суму розподілили на різні потреби. Зокрема, близько 5 млн доларів виділять на продовження надання критично важливих супутникових знімків Збройним силам України.

Понад 18 млн доларів скерують на додаткові камери з високою роздільною здатністю для дронів.

Крім цього, до 10 млн доларів підуть на додаткове зимове спорядження воїнам ЗСУ, зокрема портативні обігрівачі, теплові ковдри та спальні мішки від канадських компаній.

«Камери та супутникові знімки мають вирішальне значення для спостереження, розвідки й збору розвідувальних даних і доповнять 17,38 млн доларів на супутникові знімки та 62 безпілотні камери для України, які Канада вже виділила», – пояснили в міністерстві.

Там зазначили, що з настанням зими канадська промисловість активізувалася, щоб допомогти швидко задовольнити гостру потребу ЗСУ у зимовому спорядженні відповідно до зобов’язання міністерки Аніти Ананд.

Загалом новий транш доповнює додаткову військову допомогу Україні в розмірі $500 млн, про яку прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив у понеділок, 14 листопада.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Канада відправила Україні 39 бойових броньованих машин ACSV. Так країна хоче підтримати нашу державу у війні з агресором Росією.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины