Україна отримає від США вісім систем ППО NASAMS, дві з них надійдуть найближчим часом – Пентагон

Від Сполучених Штатів Америки Україна отримає вісім систем протиповітряної оборони NASAMS. Дві з них будуть розгорнуті вже найближчим часом.

Відео дня

Про це повідомляє офіційний сайт Пентагону з посиланням на брифінг старшого співробітника відомства від 31 жовтня. За його словами, решта шість систем ППО буде надано Вашингтоном пізніше.

«США передали вісім NASAMS та відповідні боєприпаси до них, дві з цих систем будуть в Україні найближчим часом, шість – пізніше», – заявив він.

Представник Пентагону додав, що Вашингтон також взяв на себе зобов’язання надати ЗСУ засоби протидії російським безпілотникам, зокрема систему VAMPIRE.

Він додав, що Україна отримає системи протиповітряної оборони і від інших країн.

«Німеччина погодилася надати чотири IRIS-T. Вони були надзвичайно добре використані в Україні. Іспанія відгукнулася на заклик поставити HAWK. Низка країн також передала боєприпаси для NASAMS», – розповів співробітник американського міноборони.

Нагадаємо, що компанія Raytheon Technologies уже передала уряду США дві NASAMS, призначені для Збройних сил України. Незабаром їх відправлять Києву.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що такі комплекси здатні вражати цілі на відстані до 40 км і більше. Вони озброєні американськими ракетами AIM-120 AMRAAM, які ефективно усувають повітряні об’єкти.

Загалом NASAMS – це найсучасніша система ППО, яку Україна отримає від США. У чому її унікальність і чи закриє вона небо, читайте в матеріалі.

Як повідомляв OBOZREVATEL, США можуть передати Україні старі системи ППО HAWK зі складів, щоб допомогти ЗСУ захистити повітряний простір від атак російських безпілотників та крилатих ракет. Комплекс є попередником потужного американського ЗРК Patriot.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины