Україна отримала $60 млн від Світового банку під гарантії Латвії


Україна отримала $60 млн від Світового банку під гарантії Латвії

Фото: ЕРА

До державного бюджету України надійшло $60 млн фінансування від Світового банку. З цих коштів $50 млн надано на пільгових умовах від Міжнародної асоціації розвитку (МАР), решта – $10 млн, як гарантії від Латвії. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Гроші будуть спрямовані на компенсацію видатків держбюджету на зарплати працівників освітньої сфери як на національному, так і регіональному рівнях, йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Термін погашення кредиту від МАР – 10 років із 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 %, комісія за зобов’язанням – 0,25 % річних від незнятого залишку.

Термін погашення кредиту від Латвії – 18,5 років із 4-річним пільговим періодом, одноразова комісія – 0,25 % та комісія із зобов’язань – 0,25 %.

«Ми вдячні уряду Латвії та команді Світового банку за підтримку фінансової стабільності України. Залучені кошти дозволять Україні посилити фінансування для працівників бюджетної сфери, а також і надалі забезпечувати стійке державне управління в Україні», – прокоментував міністр фінансів Сергій Марченко.

  • 22 листопада Франція виділила Україні 100 млн євро пільгового кредиту на бюджетні витрати.
  • 22 листопада Європейська комісія оголосила про 2,5 млрд євро макрофіну для України.
  • 22 листопада Укргазбанк домовився з ЄБРР про 25 млн євро кредиту на підтримку українського бізнесу.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины