Україна отримала від МВФ третій фінансовий транш у розмірі $880 млн

Україна отримала від МВФ третій фінансовий транш у розмірі $880 млн

Фото: REUTERS

Україна отримала від Міжнародного валютного фонду $880 млн фінансової підтримки, це третій транш у рамках програми розширеного фінансування EFF. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

— Виділені кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні витрати та підтримувати макрофінансову стабільність, — сказав він.

Прем’єр-міністр зазначив, що Україна виконує всі свої зобов’язання перед міжнародними партнерами, і уряд готується до розгляду наступної програми. Також він подякував МВФ за підтримку та співпрацю.

11 грудня директор-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва оголосила, що рада директорів МВФ погодила другий перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України. 14 грудня Україна отримала транш за програмою співробітництва із Міжнародним валютним фондом (МВФ). 17 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про посилення фінансового моніторингу PEP. Ухвалення цього закону було однією з умов співпраці України та МВФ. 13 жовтня комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики вніс редагування про відстрочку фінмоніторингу до вступу України до ЄС. Таке рішення розкритикували в Євросоюзі і закликали ухвалити закон без відстрочок. 16 жовтня Комітет відкликав поправку. 3 квітня 2023 р. Україна отримала перший транш у розмірі 2,7 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду у рамках нової програми розширеного фінансування.
Джерело

Новости Украины