Україна розгорнула касетні боєприпаси на місцях – Білий дім


Україна розгорнула касетні боєприпаси на місцях – Білий дім

Джон Кірбі (Фото: DOD)

Представник Білого дому Джон Кірбі підтвердив розгортання Україною касетних боєприпасів «на місцях». Слова посадовця передає The Guardian.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Кірбі підтвердив, що касетні боєприпаси знаходяться в руках України.

Це озброєння «розгортається» на місцях у межах боротьби України з Росією.

Сьогодні видання Washinghton Post заявило, що ЗСУ почали застосовувати касетні боєприпаси проти окупантів.

ДОВІДКА. Касетні (кластерні) боєприпаси призначені для знищення бронетехніки та піхоти на відкритому просторі. Касетний снаряд розпадається на десятки дрібніших зарядів, які у разі неспрацьовування можуть залишатися на полі бою навіть роками. Застосування касетних боєприпасів обмежено Конвенцією з касетних боєприпасів від 2008 року, але Україна, Китай, США, Індія, Пакистан, РФ, Ізраїль, Південна Корея та деякі інші країни її не підтримали. США хочуть замінити DPICM альтернативними боєприпасами за програмою AWP від Lockheed Martin і Alliant Techsystems, які мають порівнянну або більшу ефективність, не залишаючи боєприпасів, що не розірвалися.

  • 7 липня 2023 року Сполучені штати погодились передати Україні касетні боєприпаси, того ж дня оголосивши новий пакет військової допомоги.
  • Це рішення критикували деякі країни, які є підписантами конвенції про касетні боєприпаси, а також правозахисні організації.
  • 13 липня генерал Тарнавський повідомив, що Україна вже отримала від США касетні боєприпаси, але поки що не використовувала.
  • У Пентагоні підтвердили, що касетні боєприпаси вже у ЗСУ. За даними CNN, Сполучені штати заздалегідь завезли снаряди до Європи, аби їх передавання відбулось якнайшвидше.

Дивіться також: Російського Z-пропагандиста Лучина ліквідували касетними боєприпасами – відео

Джерело

Новости Украины