Україна збудує завод з виробництва ядерного палива

Україна збудує завод з виробництва ядерного палива

Фото: Енергоатом Завод збудують біля Південноукраїнської АЕС

Підприємство збудують у Миколаєвській області біля міста Южноукраїнськ, де розташована Південноукраїнська АЕС.

Україна збудує завод з виробництва тепловидільних збірок (ТВЗ) для забезпечення паливом атомних станцій. Про це сказав в.о. голови правління НАЕК Енергоатом Петро Котін, повідомила пресслужба компанії у вівторок, 9 квітня

За його словами, підприємство збудують у Миколаєвській області біля міста Южноукраїнськ, поблизу якого розташована Південноукраїнська АЕС.

«Завод ми вирішили розмістити біля міста Южноукраїнськ. Навіть не очікував, що така велика підтримка буде забезпечена від мешканців міста», – сказав Котін.

Він уточнив, що виробництво базуватиметься на технології американської компанії Westinghouse.

Тепловидільна збірка (ТВЗ) – набір тепловидільних елементів, зібраних для спрощення обліку та переміщення атомного палива в реакторі. В одній тепловидільній збірці знаходиться 150-350 твелів, в активну зону реактора поміщається 200-450 тепловидільних збірок. Тепловидільна збірка є кінцевим продуктом, який використовується як паливо атомних електростанцій.

Нагадаэмо, у березня для двох енергоблоків Хмельницької АЕС доставили ядерне паливо компанії Westinghouse. Раніше блоки ХАЕС працювали на російському паливі, закупленому ще до повномасштабного вторгнення.

Енергоатом економить мільярди завдяки відмові від ядерного палива з РФ

Джерело

Новости Украины