Український ударний безпілотник з дальністю 1000 км пройшов усі випробування

Український ударний безпілотник з дальністю 1000 км пройшов усі випробування

Фото: Укроборонпром

В Україні успішно провели всі випробування ударного безпілотника власного виробництва з дальністю поразки 1000 кілометрів. Про це повідомила під час брифінгу прессекретар «Укроборонпрому» Наталія Сад, передає «Інтерфакс-Україна «.

— На сьогоднішній день проєкт з розробки безпілотного літального апарату з дальністю ураження понад тисячу кілометрів та можливістю корисного навантаження до 75 кг досяг такого етапу, коли про нього ми, на жаль, говорити нічого не можемо, — повідомила Сад.

Як зазначили у держконцерні, виробництво першого зразка вітчизняного БпЛА максимально прискорене. Безпілотник вже «випробували  у повітрі» і готують його до наступного етапу — демонстрації можливостей дрона-камікадзе керівництву Сил оборони.

Про те, що Україна завершує розробку українського ударного безпілотника з дальністю до 1000 кілометрів, в «Укроборонпромі» повідомили в середині жовтня після чергової російської атаки по Києву дронами-камікадзе. Тоді в концерні заявили, що з початку війни «Укроборонпром» працює у посиленому режимі, та натякнули, що частина зброї вітчизняного виробництва вже «успішно працює на полі бою».

Джерело

Новости Украины