«Укравтодор» підписав договір на будівництво нового мосту в Кременчуці

Новий міст

У нашому місті Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») уже підписав договір на будівництво нового мосту через Дніпро. Його вартість становитиме 11,25 мільярдів гривень, передається на сайті Кременчуцької міськради. 

Як зазначається, новий та довгоочікуваний міст у Кременчуці будуватиме турецька компанія «DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.». Саме ця компанія стала переможцем тендеру і реалізовуватиме цей проєкт. 

«Новий міст стане альтернативою Крюківському мосту, який звели ще у 1872 році, і який давно не відповідає потребам головного промислового вузла Полтавської області. Ця переправа сьогодні перебуває в аварійному стані», — йдеться у повідомленні. 

В разі руйнування Крюківського мосту може бути транспортний колапс центральної України. Утім, ніхто не говорить про те, що під час раптового падіння мосту можуть загинути люди. 

Через Крюківський міст проходять дві дороги державного значення: М-22 Полтава – Олександрія та Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя та залізнична гілка. 

«Новий міст буде вантовим і матиме 4 смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він сполучатиметься з дорогою Н-08, на лівому — з нинішньою вуличною мережею Кременчука. У цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок на різних рівнях», — пояснили у міськраді. 

Раніше, видання 05366 писало: «Рішення прийнято: в Україні ввели електронні лікарняні листи».   

Кременчуцька міська рада

Источник

Новости Украины