Унікальний Volvo Пола Ньюмана виставили на продаж

У США на спеціалізованому аукціоні Bring A Trailer виставили на торги автомобіль, що належав зірці Голлівуду Полу Ньюману. Унікальність даного екземпляра полягає в тому, що на замовлення актора штатний двигун замінили потужнішим від спортивного купе Buick GNX.

Про це повідомляє пресслужба аукціону. Шведський універсал Volvo 740 Turbo свого часу мав гарний попит на американському ринку. Серед переваг цієї моделі – високий рівень безпеки, просторий та місткий салон, а також висока надійність. З кузовом універсал ця модель випускалася компанією Volvo з 1985 по 1992 рік.

Пол Ньюман придбав новий універсал Volvo 740 Turbo у 1988 році. Спочатку під капотом моделі розташовувався 2,3-літровий турбований 4-циліндровий двигун Volvo потужністю 165 к.с. Але Ньюману цієї потужності виявилося замало, і він вирішив доопрацювати машину. У результаті під капотом розмістили 3,8-літровий турбований V6 від спортивного купе Buick GNX. Цей двигун розвивав значні для свого часу 320 «конячок». Щоб реалізувати потенціал потужного двигуна в парі з ним встановили 5-ступеневу механічну коробку передач Borg-Warner від Pontiac Firebird.

Але це ще не все. Ньюман також допрацював підвіску, щоб підвищити їздовий комфорт і керованість з урахуванням технічних характеристик машини, що змінилися. Зокрема, укорочені пружини IPD та амортизатори Bilstein дозволили знизити дорожній просвіт на 50 мм. Фірмові легкосплавні диски Volvo «взуті» у всесезонну гуму BFGoodrich g-Force Comp-2.

Салон оздоблений чорною шкірою, а на панелі приладів з’явилися додаткові турботаймер та датчик тиску наддуву. У багажному відділенні встановлено додатковий ряд сидінь проти ходу. У комплекті до машини додається пакет документів, що засвідчують факт володіння Ньюманом, заводська інструкція, посібник користувача, сервісна книжка та інші матеріали.

Цікаво, що Пол Ньюман залишив свій внесок не лише у кіноіндустрії, а й у автоспорті. Він сам брав участь у перегонах, а пізніше був співвласником декількох гоночних команд. Дебют Ньюмана як гонщик відбувся в 1972 році. У 1979 році він брав участь у знаменитій 24-годинній гонці в Ле-Мані на автомобілі Porsche 935/77A і зайняв перше місце в класі та 2-ге в абсолютному заліку. У 1983 році разом з Карлом Хаасом він заснував команду Newman/Haas, яка успішно виступала в Champ Car та IndyCar Series. 1995 року 70-річний Ньюман взяв участь у 24-годинній гонці в Дейтоні, ставши при цьому найстаршим гонщиком, чия команда виграла ці змагання. Про Пола Ньюмена в автоспорті у 2015 році зняли документальний фільм «Winning: The Racing Life of Paul Newman». На жаль, йому не судилося побачити цей фільм, оскільки він пішов із життя у 2008 році у віці 83 років.

Як повідомляв раніше OBOZREVATEL, Андрій Данилко виставив на аукціоні Sotheby’s Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі

Джерело

Новости Украины