Усі запоріжці боронять свою землю

 В ці нелегкі дні смертельної загрози всі запорожці стали до лав оборонців області. Рух волонтерства, сформований Майданом і роками війни на Сході, сьогодні творить справжні дива. До лав волонтерів стали й працівники культури.

Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач» збирає кошти  на потреби ЗСУ. Зібрали і передали до військового шпиталю канцелярію: папір, скотч, клей, маркери, ручки, олівці, коректори. А ще бинти, перекис, спирт, фасовану воду. Бібліотекарі організовують дитячі куточки в підвалах та сховищах, приносять малечі українські книги, олівці, розмальовки, м’які іграшки.

Запорізька обласна бібліотека для юнацтва перераховує кошти на потреби ЗСУ, комплектує пакети допомоги.

Працівники Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки збирали памперси для будинку малюка, кнопкові телефони для ТРО. Кожна з бібліотекарок робить свій вклад — теплі речі для оборонців, ліки, тара. П’ять співробітниць всі ці дні «смузі» готують. Один з працівників уже у ТРО. Сторінка бібліотеки у Facebook постійно наповнюється корисною інформацією. До речі, читачі скаржаться, що  їм в укриттях нема що почитати. Тих, хто приходить між повідомленнями про тривогу, бібліотека обслуговує.

Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр імені В.Г. Магара з першого ж дня широкомасштабного нападу організував збір речей та продовольства для госпіталю. Двоє хлопців пішли у тероборону. До шпиталю віддали свій театральний генератор, їм потрібніший. За кошти театру закупили медикаменти на аптечному складі. Дівчата готують домашню їжу та розвозять на блокпости і до військкоматів, допомагають біженцям — діткам та жінкам,  шиють спальники… Хлопці роблять «смузі».

Запорізький академічний театр ляльок перерахував гроші на потреби ЗСУ, тероборону. Працівники готують домашню їжу та розвозять на блокпости і до військкоматів.

Запорізький музичний коледж ім. П. Майбороди збирає кошти на потреби ЗСУ, тероборону. Волонтерам вже предали солярку, медичнi препарати.

Запорізький обласний краєзнавчий музей перерахував кошти на рахунок ЗСУ. Працівники готують їжу для блокпостів. Хлопці будують укріплення.  Закупили необхідне для оборонців — ліхтарики, шкарпетки, батарейки, скотч, рукавиці, гігієнічні засоби.

Сьогодні кожен допомагає особисто чим може. Усі згуртувалися перед обличчям страшної загрози.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины