Усик – Ф’юрі. Українець ще жодного разу не бився з настільки важким у всіх сенсах опонентом

Усик – Ф’юрі. Українець ще жодного разу не бився з настільки важким у всіх сенсах опонентом

Тайсон Фьюри, Александр Усик, фото — Getty Images

До запланованого на 18 травня об’єднавчого поєдинку в надважкій вазі між чемпіоном WBC Тайсоном Ф’юрі та володарем титулів WBA/WBO/IBF/IBO Олександром Усиком залишилося менше місяця. Обидва боксери вже розпочали завершальні етапи підготовки – спаринги. Хто цього разу допомагає Усику та Ф’юрі поки невідомо, але команді українця, здається, довелося нелегко з пошуком спаринг-партнерів. Ну а самому Олександру доводиться вирішувати нетривіальне завдання – ще жодного разу у своїй профі-кар’єрі він не бився з таким великим опонентом.

Читайте також: Усик – Ф’юрі. Як тренується Циганський король: станова тяга на 220 кг, жим «міна» та вправи на ноги

Зріст

«Ми маємо вагові категорії не просто так. Коли “крузервейтери” підходять до “великих хлопчиків”, зазвичай вони виявляються незадоволеними. Ви можете перемогти середніх великих бійців, але не можете перемогти елітних великих бійців, тому що розмір дійсно має значення. Це факти», – стверджував Ф’юрі в одному з інтерв’ю. І це справді так. Антропометрія – козир Циганського короля, яким він вміє користуватися.

Дивіться також: Організатори бою Усик — Ф’юрі випустили офіційну пісню поєдинку (відео)

Наприклад, «принади» бою з 206-сантиметровим гігантом, що має розмах рук в 216 сантиметрів, відчув Володимир Кличко, який сам чудово використовував свої фізичні дані (за відмінної технічної оснащеності боксерів). Українець не міг знайти потрібну дистанцію, а джеб – його головна зброя – просто не працював.

Усик – Ф’юрі. Українець ще жодного разу не бився з настільки важким у всіх сенсах опонентом

Тайсон Ф’юрі – Френсіс Нганну, фото – Getty Images

Деонтей Вайлдер, який достроково програв Ф’юрі два бої з трьох, зіткнувся з іншою проблемою: Циганський король буквально вимотав його в клінчах, а потім просто реалізував свою перевагу в техніці.

Для порівняння зріст Усика – 191 сантиметр, а розмах рук у Олександра – 198 сантиметрів.

Вага

Ф’юрі, до речі, швидко усвідомив одну зі своїх сильних сторін. І зробив це навіть не після першого нічийного бою з Вайлдером. На поєдинок 2018-го року проти Бронзового бомбардувальника Ф’юрі вийшов із вагою 116,3 кілограма.

Читайте також: Бій Усик – Ф’юрі переноситься вшосте. На нього чекають близько півтора року

На наступний бій з куди менш небезпечним Томом Шварцем Ф’юрі вийшов з вагою 119,3 кг, а проти Валліна – і зовсім із рекордним для себе за останні п’ять років 115,5 кг. Поєдинок зі шведом став для Циганського короля дуже важким, і, як наслідок, експерименти з вагою він припинив.

Читайте також: Усик – Ф’юрі: два місяці до бою. Циганський Король впахує в залі в курортному місті і їздить на футбол

Судіть самі: у другому бою з Вайлдером Ф’юрі важив 123,8 кг, у третьому – 125,6 кг. На поєдинок з Вайтом вага Ф’юрі становила 120,1 кг, з Чисорою – 121,9, з Нганну – 126.

Усик – Ф’юрі. Українець ще жодного разу не бився з настільки важким у всіх сенсах опонентом

Ентоні Джошуа – Олександр Усик, фото – Getty Images

Що стосується Усика, то Олександр у жодному з трьох своїх останніх поєдинків не перетинав позначки 101 кг. У боях з Джошуа українець важив 100,4 та 100,5 кг, у поєдинку з Дюбуа – 100,2 кг.

Складнощі для Усика

Але набагато важливіший для Усика інший факт. Олександру ще жодного разу у своїй кар’єрі не доводилося битися проти настільки потужного опонента, як Ф’юрі. Наприклад, зростання Джошуа – 198 сантиметрів, розмах рук – 208. Показники Дюбуа – 196 та 198 сантиметрів відповідно.

Якщо ж говорити про вагу, то ситуація є аналогічною. Найближче до показників Ф’юрі підібрався Чисора, який за день до бою з Усиком важив 115,9 кг. Джошуа на поєдинки з українцем виходив із вагою 110,9 і 108,9 кг. Даніель Дюбуа – 105,8 кг, Чаз Візерспун – 109,8 кг.

Звісно, «проблему антропометрії» Усику доводилося вирішувати і перед боями з Ентоні Джошуа, і з цим викликом Олександр впорався відмінно. Але зараз завдання українця серйозніше й точно потребує нестандартних рішень та ходів.

Джерело

Новости Украины