Усик погодився на пропозицію Ф’юрі щодо розподілу гонорару “70/30” на користь британця

Усик погодився на пропозицію Ф’юрі щодо розподілу гонорару “70/30” на користь британця

Тайсон Фьюри и Александр Усик, фото — Getty Images

Український чемпіон за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у суперважкій вазі Олександр Усик прийняв пропозицію чемпіона світу WBC у хевівейті Тайсона Ф’юрі щодо розподілу гонорару на користь британця.

“Гей, жадібне Пузо! Я приймаю твою пропозицію 70/30. Готовий побитися 29 квітня на Вемблі. Але ти обіцяєш пожертвувати один мільйон фунтів Україні відразу після бою. За кожен день зволікання – ти платиш українцям 1% зі своєї кишені. Домоволись?”, – заявив у відеозверненні Усик.

Планувалося, що Ф’юрі та Усик проведуть очний бій за звання абсолютного чемпіона світу 29 квітня у Лондоні на стадіоні Вемблі. Українець веде активну підготовку — у тренувальному графіку Олександра лише один вихідний.

Усик пропонував Ф’юрі схему розподілу гонорару – 60 на 40 на користь переможця поєдинку. До цього сторона Усика пропонувала рівний розподіл доходів. Тайсон заявив про готовність побитися за іншого розподілу — 70/30 на його користь.

WBA виступила із офіційним зверненням на адресу обох боксерів. 10 березня о 17:00 за американським часом закінчиться термін домовленості про бій між Тайсоном та Олександром, після чого WBA винесе на переговори бій українця з Даніелем Дюбуа.

Батько британця Джон Ф’юрі впевнений, що розподіл гонорару має бути 60 на 40 на користь Тайсона. А промоутер Френк Воррен заявив, що якщо переговори щодо об’єднавчого бою між Усиком та Ф’юрі не будуть завершені найближчим часом, то він вивчатиме інші варіанти для свого клієнта.

Промоутер Усика Олександр Красюк спочатку заявляв, що оптимістично налаштований щодо швидкого підписання контракту на об’єднавчий бій. Однак незабаром Красюк змінив свою думку і заявив, що команда Ф’юрі навіть не веде підготовки до поєдинку.

Джерело

Новости Украины