Усик та Ф’юрі повідомили WBA про угоду на проведення бою за титул абсолютного чемпіона 29 квітня

Усик та Ф’юрі повідомили WBA про угоду на проведення бою за титул абсолютного чемпіона 29 квітня

Александр Усик, фото — Getty Images

Команди українського чемпіона за версіями WBO/WBA/IBF/IBO у надважкій вазі Олександра Усика та чемпіона світу WBC у хевівейті Тайсона Ф’юрі поінформували WBA про досягнуту угоду на проведення бою за звання абсолютного чемпіона світу.

WBA не зобов’язуватиме Олександра захищати пояс із претендентом Даніелем Дюбуа.

“Обидві сторони погодили умови. Усик прийняв поділ гонорару 70/30. Боксери попросили час на роботу над контрактом”, – сказав президент WBA Хільберто Мендоса.

Раніше Олександр Усик прийняв пропозицію Ф’юрі про поділ гонорару 70/30 з умовою, що британець одразу після бою пожертвує один мільйон фунтів Україні. Бій за титул абсолютного чемпіона світу планують провести 29 квітня на стадіоні Вемблі.

WBA виступила з офіційним зверненням на адресу обох боксерів, вимагаючи укладання домовленості у строк до 10 березня. Інакше Асоціація винесла б на переговори бій українця із претендентом Даніелем Дюбуа.

Усик пропонував Ф’юрі схему розподілу гонорару – 60 на 40 на користь переможця поєдинку. До цього сторона Усика наполягала на рівному розподілі доходів.

Тайсон заявив про готовність побитися за іншого розкладу — 70/30 на його користь. Промоутер Френк Воррен заявляв, що якщо переговори щодо об’єднавчого бою між Усиком та Ф’юрі не будуть завершені найближчим часом, то він вивчатиме інші варіанти для свого клієнта.

Джерело

Новости Украины