Устинівський скандал: депутати захистили землі від «Агрокомплексу»

Захоплення землі

Висвітлені нами раніше події щодо незаконних дій «Агрокомплексу» із захоплення комунальних земель припинені на сьогоднішній день.

Депутати, які вирішили не миритись із неправомірними, по відношенню до громадян, діями, не дали можливості «Агрокомплексу» продовжити строк оренди землі ще на рік та вводити громаду в оману. Таким чином, захистивши інтереси мешканців Устинівки, депутати закрили питання і на теперішній час земля належить громаді. Тепер залишається лише провести аукціон і якомога швидше наповнити бюджет селища. Це стало можливим завдяки висунутим питанням на голосування на минулій сесії Олексієм Середенком щодо збільшення мінімальної ставки від 12%, яку може збільшити аукціон.

Депутат устинівської селищної ради Олексій Миколайович висловився щодо останніх подій наступним чином:

«… «Агрокомплексом» було подано пропозицію продовжити строк оренди землі ще на один рік, що є незаконним, підв’язуючи дане рішення під 12%, що саме по собі є маніпуляцією. В той час, як сама перша додаткова угода була укладена на 10 років. Зараз головна мета – наповнити бюджет Устинівки, що стане можливим лише після винесення землі на аукціон. Після виснажливих процесів ми можемо сказати, що відтепер земля комунальна і залишається тільки завершити цей процес.»

Нагадаємо, що питання продовження строку оренди землі ще на рік для користування «Агрокомплексом» було закрите у судовому порядку 17 лютого 2021 року, що означає винесення земельних ділянок на аукціон. Головний висновок, який варто зробити після описаних подій, це те, що завжди існуватимуть небайдужі однодумці, які захищатимуть інтереси людей. Добре, що цього разу прогресивна частина депутатів домоглась завершення справи згідно законодавства.

Источник

Новости Украины