З кухнею, санвузлом та зоною для відпочинку: на Вінниччині облаштували укриття у приміщенні, якому понад сто років

За інформацією: Суспільне Вінниця.

На Вінниччині облаштували укриття у приміщенні, якому понад сто років. Фото: Суспільне

У Жмеринському ліцеї облаштували укриття з кухнею, санвузлом, зоною для відпочинку та навчання, тенісною залою і кінотеатром. Про це Суспільному розповів директор закладу Сергій Шмаль.

Укриття площею 500 квадратів, — каже Сергій Шмаль. Раніше там мешкали безхатьки, приміщенню понад сто років.

"Роботи почали минулого року у листопаді, і в серпні цього року здали в експлуатацію. Було два тендери на це укриття. Укриття складається з трьох блоків, передбачено для проведення освітнього процесу", — розповів Шмаль.

Фото: Суспільне

Вміщувати цей схов може до 400 дітей — каже Сергій Шмаль. Всього у ліцеї навчаються 576 учнів. Під час тривоги сюди спускаються 5-11 класи, початкова школа — має власне укриття. Тут є усі комунікації, запасів їжі вистачить на 10 діб.

Фото: Суспільне

У планах, каже директор Сергій Шмаль, закупити ноутбуки й телевізор. Всього у жмеринській громаді 33 заклади освіти — сюди входять ліцеї й дитсадки. 25 з них — мають укриття — каже директорка районного управління освіти Аліна Твердохліб.

Фото: Суспільне

"Кожне укриття відповідає стандартам починаючи від освітлення, опалення й вентиляції до меблів, устаткування", — розповіла Аліна Твердохліб.

Новости Украины