З Мелітополя окупанти збираються вивезти тисячі дітей

Из Мелитополя оккупанты собираются вывезти тысячи детей

Після того, як тимчасово окуповану частину Запорізької області відвідав заступник голови адміністрації Путіна Сєргєй Кірієнко, рашисти і колаборанти різко перейнялися станом місцевих шкіл.

Кірієнко укупі з віце-прем'єром рф Татьяной Голіковой раптово вирішили провести масштабні ремонти навчальних закладів "у регіоні".

А поки в школах тривають ремонти, окупанти вирішили "облагодіяти" місцеве населення — і заявили про те, що виділяють десять тисяч путівок у табори росії для дітей. Більше того, у школах напередодні провели масовий медичний огляд, знайшли у дітей купу хвороб і порадили лікуватись. 

При цьому, обов’язковою умовою організації «лікування» є наявність російського паспорту у підлітка, якого їй відразу ж оформлюють за пришвидшеною схемою. Якщо дитині немає чотирнадцяти років, то батьків примушують подати заяву про її визнання «громадянином РФ».

Раніше сотні батьків із Херсонської та Харківської області, які добровільно відпустили дітей до таборів у Криму та РФ влітку й восени минулого року, досі не можуть забрати їх додому. Перед наступом ЗСУ на ці області та їхнім звільненням окупанти також вивозили дітей нібито на відпочинок.

Щодо Медового міста, то мандрівки маленьких мелітопольців почалися ще під час літніх канікул 2022 року. У жовтні вчителі-колаборанти продовжували пропонувати батькам відправити "найдостойніших" дітей до Криму та Краснодару — нібито оздоровитися, світ подивитися… За кілька днів три сотні дітей вирушили на півострів з Енергодара — курирував відправлення особисто гауляйтер Запорізької області Є. Балицький. Частина дітей досі додому не повернулася.

А в січні 2023 року днями путін доручив уповноваженій з прав дітей у РФ Марії Львовій-Бєловій і гауляйтерам окупованих територій активно вживати заходів для виявлення неповнолітніх, які залишилися без батьківського піклування.

Крім цього, уже в травні 2023 року Є.Балицький анонсував "тимчасове переміщення" мешканців прифронтових територій у Бердянськ і Кирилівку. А звідти настійно рекомендують відправити дітей ще далі — до Ростова і навіть… Дагестану.

А з самого Мелітополя в неназвані регіони росії дітей Мелітополя вивозять уже кілька тижнів.

Шановні батьки — ті, хто зі своїми дітьми перебувають в окупації! Справа, звісно, ваша, відправляти дітей нібито на відпочинок чи ні. Однак просимо вас пам'ятати: не за горами контрнаступ ЗСУ. І ваші чада, вивезені, наприклад, до Криму, можуть використовуватися рашистами як живий щит. А вивезені на "материкову" частину Московії взагалі можуть безслідно зникнути.

Бо крадуть "освободітєлі" все і всіх. І діти, на жаль, не виняток. Лише за офіційними даними, які в березні 2023 року озвучила уповноважена президента України з прав дитини Дар'я Герасимчук, у росії наразі перебувають 19,5 тисячі неповнолітніх українців. Повернути на Батьківщину, на жаль, вдалося лише кілька сотень.

Скільки дітей насправді викрали мародери із-за порєбріка, стане відомо лише після повної деокупації України.

Загалом же, за офіційними підрахунками Запорізької ОВА, від початку повномасштабної війни через Запоріжжя виїхало понад півмільйона людей із Запорізької, Донецької та Херсонської областей, а з Мелітопольського району вимушені були виїхати понад 34 тисячі осіб.

Значна кількість мешканців окупованих територій виїхали через Крим та росію — точна їхня кількість невідома.

Джерело

Новости Украины