З міського бюджету Чернігова виділять 100 мільйонів гривень на відновлення пошкоджених будинків

У міському бюджеті Чернігова цього року передбачать кошти для відновлення пошкоджених внаслідок активних бойових дій будинків. Йдеться про 100 мільйонів гривень.

 

Відповідні зміни до Комплексної цільової Програми розвитку ЖКГ на 2021-2025 роки погодили та внесли члени виконкому на засіданні 23 червня.

 

Зобов'язання із відновлення зруйнованого та пошкодженого приватного житла взяла на себе держава, але, зважаючи на те, що сьогодні до цих пір немає чіткого алгоритму відшкодування збитків, а людям потрібно десь жити і попереду зима, Чернігівською міською радою прийнято рішення про виділення коштів, які спрямують на ремонт житлових будинків.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА РЕМОНТИ ПОШКОДЖЕНИХ ШКІЛ У ЧЕРНІГОВІ ВИДІЛИЛИ 37 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

 

Зазначимо, що внаслідок військової агресії російської федерації проти України ворогом завдано значних збитків житловому фонду Чернігова.  Пошкоджені 853 багатоповерхові будинки, з яких із прямим влучанням — 145.

 

Проводиться технічне обстеження 171 пошкодженого об'єкту житлового фонду міста, зокрема, по 141 замовником робіт виступає управління ЖКГ Чернігівської міської ради, по 29 — Чернігівська ОДА та по одному житловому будинку — ОЖБК 

 

Джерело — пресслужба Чернігівської міської ради

 

Источник

Новости Украины