З одного гектара збирають 50-60 тисяч качанів: кукурудзу з Чернігівщини експортують до Англії

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

Кукурудзу, вирощену на фермерському господарстві біля Чернігова у Киселівці, експортують до Англії. Наразі триває підготовка документів, а перший врожай поїде до Лондона вже за кілька днів. Про це Суспільному розповів фермер Сергій Ременець.

"Зараз ми збираємо всі документи і готуємось до цього, в нас уже запрацювала холодильна камера, до Лондона сім днів дороги. У нас є контракт з Лондонською компанією, я думаю, що через декілька днів туди поїде перша українська кукурудза".

Фермер Сергій Ременець. ФОТО: Суспільне Чернігів

Кожен качан кукурудзи зривають вручну і закидають на конвеєр, каже Сергій.

"На гектар йде 55 тисяч рослин, ми всі ці рослини вручну садимо, потім висаджуємо посадковою машиною і завдяки правильній підготовці ґрунту з осені, завдяки тому, що біля кожної кукурудзинки йде водичка".

Звідти качани потрапляють в ящики, а далі у цех, де її чистять вручну. З одного гектара збирають 50-60 тисяч качанів.

"Під кожний ряд в нас йде полив. Тому рослина нічого не потребує і достатньо отримує живлення, а в воді для неї є всі корисні речовини. На деяких рослинах по два качани. Це додатковий бонус і другий врожай" , — каже Сергій Ременець.

Оброблена та запакована кукурудза. ФОТО: Суспільне Чернігів

Загалом засадили кукурудзи 14 гектарів. Ці землі були під окупацією у березні 2022 року, а на базі підприємства жили росіяни. Через півтори роки після деокупації Чернігівщини на фермерському господарстві висадили кукурудзу для експорту, говорить Ременець.

"Кожен качан нам треба зібрати вручну, щоб не побився. Транспортер ми побачили в Америці, як збирають таку кукурудзу. Ми замовили в індивідуальній комплектації".

Покупець Ігор розповідає, що вирощують кукурудзу для експорту не знав.

"Беру доволі таки часто, вона мені подобається, вона дуже цукрова".

Детальніше дивіться у сюжеті:

Новости Украины