З початку року мешканці Хмельниччини усиновили 25 дітей

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

На фото тренер навчання з підготовки батьків до усиновлення дитини, квітень 2023 . Фото: обласний центр соціальних служб

25 дітей усиновили на Хмельниччині впродовж 2023 року. Найбільше всиновили дітей віком від трьох до п’яти років. Для охочих стати усиновлювачем потрібно пройти обов’язкове навчання.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла начальниця обласної служби у справах дітей Любов Тимофіїв.

"Усиновити дитину може сім’я, яка проживає на території Хмельниччини та має велике бажання прийняти до себе дитину. Потенційні усиновителі обов’язково повинні бути громадянами України. Вони мають право підбору дитини по всій країні, не лише з нашої області", — говорить посадовиця.

Впродовж цього року, каже начальниця, на Хмельниччині усиновили 25 дітей, переважно віком від трьох до п’яти років. Такі дані озвучила Любов Тимофіїв станом на 26 серпня 2023 року. За 2022 рік цей показник був меншим — нову сім’ю отримали лише 14 дітей.

За словами Любов Тимофіїв, охочі усиновити дитину мають пройти обов’язковий курс підготовки. Наразі близько 40 сімей вже завершили відповідне навчання і чекають на закінчення процедури усиновлення, додає посадовиця.

Навчання для охочих взяти у свою сім’ю одну або декількох дітей є безкоштовним, каже заступниця директора обласного центру соціальних служб Наталія Мельник: "Наш курс складається з десяти занять, які проводять сертифіковані тренери. Учасникам розповідають про усі складові процесу виховання, зокрема, налагодження контакту між батьками та дітьми".

По закінченню навчання усім батькам дають довідку з рекомендаціями, де зазначено готовність сім’ї бути усиновлювачем, додає Наталія.

Новости Украины