За час війни почесним громадянам Харківщини виплатили понад 17 мільйонів гривень

Стипендії призначаються довічно.

Почесні жителі отримують гроші з бюджету області.

За вісім місяців 2023 року людям, які мають звання «Почесний громадянин Харківської області», виплатили понад сім мільйонів гривень. За 12 місяців минулого року вони отримали майже десять мільйонів гривень. Про це пише «Суспільне» з посиланням на відповідь директора департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Руслана Дейнеку.

«У 2022 році на виплату стипендій особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Харківської області», з обласного бюджету Харківської області було профінансовано 9 971 250 гривень, з яких касові видатки склали 9 825 000 гривень. Станом на 1 вересня 2023 року виплату стипендій вищезазначеним особам з обласного бюджету Харківської області профінансовано 7 260 546 гривень», — йдеться у відповіді Дейнеки.

Кількість почесних жителів у регіоні і кількість отримувачів виплат чиновник у відповіді не назвав. Також він не надав інформації щодо розміру щомісячної стипендії та додаткових пільг для почесних жителів.

Відповідь: «Суспільне»

Як писав UA-NEWS.in.ua, станом на кінець червня 2023 року звання «Почесний громадянин Харківської області» було у 59 людей. Серед почесних громадян Харківщини є люди, які жодного стосунку до Харкова та області не мають: олігархи Рінат Ахметов і Григорій Суркіс. У переліку залишається Олександр Ярославський, який напередодні війни збив людину на смерть і втік у Лондон.

Джерело

Новости Украины