За добу на Харківщині загинули п’ятеро людей

Одна з постраждалих померла в лікарні після нічного обстрілу Київського району.

Окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський та Богодухівський райони Харківської області.

За добу на Харківщині загинули чотири людини, ще десятеро отримали поранення. 53-річна жінка, яка отримала поранення через обстріл у Київському районі Харкова, померла в лікарні. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Загалом за добу медики госпіталізували 10 людей: 8 — у Харкові, одну людину в Лозівському районі, одну — в Чугуївському районі. Чотири людини за добу загинули (двоє з Харкова, одна —  Чугуївщина, одна — Ізюмський район)», — написав Синєгубов у своєму Telegram-каналі.

Як зазначив Олег Синєгубов, вночі окупанти завдавали інтенсивні ракетні удари та удари з реактивних систем залпового вогню по Харкову та області. Частина ракет впала на території Росії.

У Харкові під обстріл потрапили Салтівський та Київський райони. В Салтівському районі зруйнована триповерхова будівля, після обстрілу виникла пожежа на площі 100 квадратних метрів. Як повідомив харківський міський голова Ігор Терехов, постраждала будівля навчального закладу.

У Київському районі близько 22:00 було влучання у приватний сектор. Внаслідок обстрілу постраждала 53-річна жінка. Як повідомили у ХОВА, пізніше харків’янка померла в лікарні.

О 21:00 8 вересня окупанти з артилерії обстріляли житлові квартали Чугуєва. Через обстріл загинула 60-річна жінка. Були пошкоджені будинки та навчально-спортивний центр. Вдруге обстріл по Чугуєву завдали о 3:00 9 вересня, пошкоджені господарчі споруди.

Близько 23:20 було обстріляне селище Безлюдівка, пошкоджені житлові будинки. Крім того, обстріли тривали у Дергачівській громаді. Під обстріл потрапило селище Подвірки, там повністю зруйнована будівля.

«Попередньо, удари по Харківщині окупанти завдали ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ», — розповіли у прокуратурі.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 8 вересня вранці під час обстрілу Індустріального району Харкова загинули двоє людей, ще п’ятеро людей отримали поранення. 

Джерело

Новости Украины