За духівництвом Одеської єпархії УПЦ стежать невідомі

Україна завжди яскраво виділялася серед пострадянських республік дотриманням демократичних цінностей, основних прав людини. Серед таких було право на таємницю приватного життя, за порушення якого, згідно чинного законодавства, було передбачено покарання. Чому «було»? Тому що схоже права ці вже у минулому.

Останні події в Україні яскраво про це свідчать.

Зовсім недавно висловлена у приватній ТЕЛЕФОННІЙ розмові думка стала одним з приводів відправити у слідчий ізолятор намісника Києво-Печерської Лаври, Владику Павла. Все б нічого, але, як відзначила у публікації на власній сторінці у соцмережі Фейсбук ігуменя Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, матінка Серафіма, запис приватної розмови проводили без будь якої на це санкції, офіційного дозволу. А потім ще і «злили» кілька зручних для організаторів провокації речень у підконтрольні провладні ЗМІ… Як ви напевно здогадалися, ніхто за незаконний запис приватної розмови (не публічного виступу) Владики Павла перед законом не відповів.

І ось тепер Одеса.

Нова провокація.

Ще у січні цього року архідиякон Одеської єпархії УПЦ Андрій Пальчук придбав у крамниці айфон, який допомагає йому не стежити за кимось, робити підлості, що нині дуже популярно, а інформаційно підтримувати рідну Українську Православну Церкву в час коли вона опинилася фактично у інформаційній блокаді. Приводів для таких публікацій достатньо.

В Одеській єпархії УПЦ цілодобово моляться саме за Перемогу України, допомагають воїнам ЗСУ та їхнім родинам. Це саме у монастирях Одеської єпархії УПЦ знайшли прихисток ті, хто постраждав від наслідків підриву Каховської ГЕС у Херсонській області, хто втратив власні домівки внаслідок ракетних обстрілів.

А священик УПЦ Ілля Маніта нещодавно ледве не став жертвою ракетних обстрілів в Донецькій області, коли доставляв чергову партію допомоги захисникам України. Він досі проходить лікування після отриманих численних поранень.

Чоловічий монастир на честь Іверської ікони Богородиці, Спасо-Преображенський Собор та інші храми Одеської єпархії УПЦ страждали від наслідків ракетних обстрілів. Церква стала такою ж ціллю для окупантів, як кожен одесит.

Натомість, замість підтримки та єднання вороги Української Православної Церкви вже на прикладі Одеси прагнуть висмоктати з пальця неіснуючу сенсацію та поширюють у соцмережах і не лише відверту брехню.

Здавалося б, хіба може здивувати будь кого факт купівлі телефону архідияконом Андрієм, якщо взяти до уваги, що він ЩОДЕННО поширює на власних майданчиках та у виданнях Одеської єпархії якісні інформаційні відео та фотоматеріали про життя УПЦ не лише в Одесі, але і далеко за межами України. Глядачами цих матеріалів є десятки тисяч українців. Саме тому його робота викликає роздратування серед перш за все ворогів УПЦ, основною мрією яких є заборона церкви. Їх не цікавлять наслідки такого фатального рішення. Заради досягнення своєї відверто сатанинської мети, реалізація якої точно не наблизить Перемогу України, а лише посилить розкол серед народу, вони готові на поширення брехні.

Нагадаємо, що необхідний для роботи телефон отець Андрій Пальчук купляв У СІЧНІ. Натомість, автори відверто брехливої публікації безпідставно натякають на гроші, які нині збирають на порятунок від остаточного знищення, зруйнованого ворожою ракетою Спасо-Преображенського Собору.

Відвертою брехнею ворогів церкви вже нікого не здивуєш.

Цікаво інше. Яким чином фотографія отця Андрія Пальчука у магазині, коли він приватно купляв телефон, потрапила авторам цієї брехливої «сенсації»? Відповідь очевидна. Схоже тепер і в Одесі можна говорити про те, що за духівництвом УПЦ проводиться незаконне стеження з такою ж незаконною фотофіксацією.

Результат такого незаконного стеження і продемонстрували, зливши його у соцмережі, намагаючись спровокувати черговий скандал. Ініціаторів таких інформаційних бульбашок схоже зовсім не цікавить, що вони поширюють відверту неправду. Для них головне і далі впроваджувати сатанинські нормативи про необхідність заборони церкви зі спробами поливати брудом її духівництво та віруючих.

І кара Божа їх зовсім не лякає. Поки що…

Джерело

Новости Украины