За якими критеріями обирати кондиціонери для квартири чи офісу

Кондиціонер, з погляду пересічного покупця, є стильною та компактною технікою, яка забезпечує комфортну температуру повітря, охолоджуючи його в літню спеку, та навпаки, підвищуючи його температуру з настанням холодів. Окрім внутрішнього компактного блоку, який встановлюється в приміщенні та є майже непомітним, основну функцію нагрівання/охолодження повітря виконує зовнішній блок (досить громіздкий ящик), який зазвичай виносять на фасад приміщення. Окрім забезпечення комфортної температури в приміщенні, кондиціонери, які можна замовити та придбати на сайті vencon.ua інтернет-магазину однойменної компанії, можуть забезпечувати регулювання параметрів вологості та чистоти повітря, очищуючи його перед поступленням в житлову кімнату чи в кабінет офісу. Одним із різновидів кондиціонера є спліт-система.

В чому особливості та переваги спліт-систем

На відміну від звичайного кондиціонера, який складається з одного зовнішнього та одного внутрішнього блоків, у спліт системі може використовуватися декілька внутрішніх пристроїв, в залежності від кількості кімнат чи габаритів приміщення. Найчастіше кондиціонер використовують як охолоджувач повітря в літню спеку, адже набагато комфортніше працювати чи відпочивати в приміщенні, де зберігається комфортна температура в 20-22°С , в той час, як на надворі всі +30°С чи навіть більше.

Кожна спліт система обладнана внутрішнім та зовнішнім блоком. Зовнішній блок кондиціонера виконує функцію силової установки, де завдяки встановленому компресору відбувається переміщення холодоагенту (фреону), який з рідкого стану перетворюється в газоподібний і тим самим охолоджує або нагріває повітря до заданої температури. Також в конструкції зовнішнього блоку кондиціонера передбачена наявність радіатора (конденсатора) з під’єднаним до нього вентилятором, що виконує опцію розсіювача тепла.  

Конструкція внутрішнього блоку є досить різноманітною, тому кондиціонери (спліт системи) можуть бути:

  • стандартними настінними та підлоговими;
  • стельовими та канальними (останні монтуються в вентиляційних каналах);
  • касетними, де внутрішній блок вбудовано в конструкцію підвісної стелі і холодне чи тепле повітря (в залежності від заданих параметрів) поширюється на всі чотири сторони.

Як обрати кондиціонер

Головними критеріями вибору кондиціонерів, серед найбільш популярних моделей, які представлені на сайті https://vencon.ua/ua/bestsellers однойменної компанії, є показники їхньої потужності, параметри створюваного ними шуму та можливі режими роботи. Обираючи кондиціонер за потужністю потрібно зважати, що потужності спліт-системи Cooper&Hunter Prima Plus CH-S07XN8 в 2,25 кВт цілком достатньо для комфортного охолодження приміщення площею 20 квадратних метрів, відповідно для приміщення площею в 35 кв. м знадобиться кондиціонер потужністю як мінімум 3,5 кВт. 

Рівень шуму, який продукує внутрішній блок кондиціонера, варіюється в межах 22-35 дБ, що відповідає шепоту (мінімальний показник) або гучній розмові, тому для спальні варто обирати спліт систему з найменшими показниками шуму, в той час, як на кухні можна використовувати будь-який кондиціонер.

Новости Украины