За місяць понад 1000 підприємців закрили бізнес у Харкові

Відкрити власну справу вирішили ще понад 600 фізичних осіб-підприємців.

Станом на 1 листопада у Харкові налічувалося 121,1 тисячі фізичних осіб-підприємців.

Із березня по жовтень цього року у Харкові припинили діяльність 8772 фізичні особи-підприємці, перемістили свій бізнес із Харкова в іншу область або територіальну громаду 191 підприємець. При цьому, відкрили власну справу у Харкові 5169 підприємців. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на Головне управління Державної податкової служби у Харківській області.

Зазначимо, за місяць підприємців, які закрили бізнес у Харкові, стало на 1072 більше. Кількість тих, хто відкрив власну справу, збільшилася на 669.

«Підприємці — це захисники економічного фронту та надійний тил нашого прифронтового міста. Місцевий бізнес наповнює бюджет, створює робочі місця, волонтерить. Діяльність міської влади спрямована на пошук нових шляхів, можливостей та форм співробітництва, а також розробку механізмів підтримки та повноцінного поновлення бізнесу», — зазначили у департаменті  адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради.

Як писав UA-NEWS.in.ua, станом на кінець жовтня найбільше підприємств із Харківської області переїхали до Львівської області (23,9%), Закарпатської області (14,2%), Хмельницької області (11%), Чернівецької та Івано-Франківської областей (по 10,1%). У більшості це — підприємства переробної промисловості, торгівлі та ремонту транспорту.

Джерело

Новости Украины