«Замовила у мами смаколики, які хотіла»: сестра полонянки з Рівненщини Мар’яни Мамонової прокоментувала її повернення

За інформацією: Суспільне Рівне.

Сестра Анна Марцинкевич ліворуч, мати Оксана Черепушко праворуч/фото Суспільне Рівне.

Сестра медикині з Рівненщини Мар’яни Мамонової, яку повернули з російського полону 21 вересня, розповіла Суспільному, що та почувається добре. Жінка на останніх термінах вагітності, вона ще не сказала рідним, на кого чекає.

Сестра визволеної медикині Анна Марцинкевич каже, що станом на 22 вересня Мар'яна перебуває у госпіталі.

"Ми її бачили, чули, вже вона до нас телефонувала. Їй надали першу медичну допомогу після дороги. Враження взагалі просто перешкалюють всі, телефон розривається. З нею все добре, дякувати Богу. Ми зробили справу, ми перемогли і нарешті вона вже вдома! Завтра-післязавтра плануємо їхати її забирати", — розповідає сестра.

Мар'яна — на останніх термінах вагітності, їй народжувати наприкінці вересня. На кого чекає — їм не розповіла, ділиться Анна Марцинкевич, бо тримає інтригу до пологів. Батьки, каже, коли почули про звільнення доньки — розплакалися.

"Всі дзвонять, плачуть. Тато дуже сильно розплакався, захлипувався, бідний, від щастя, не міг повірити, що вже дочка приїхала додому. Так що вже чекають. Мар'яна замовила у мами смаколики, які хотіла, що мама має їй зробити, коли вона приїде: пончики з вишнями, кнедлики з м'яском, рибку. Тому що мама смачненьке робить, то вона і замовила", — сказала Анна Марцинкевич.

Що відомо

  • Про те що Мар’яна Мамонова є у переліку звільнених українців, які перебували в російському полоні у ніч на 22 вересня у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.
  • Медикиня перебувала у полоні РФ з 4 квітня. З початку повномасштабного російського вторгнення вона служила в Маріуполі, до рук окупантів потрапила, коли рятувала військових та цивільних в оточеному місті. Раніше мати Мар'яни, Оксана Черепушко, розповідала Суспільному, що 3 квітня дочка виходила на зв'язок і повідомила рідним, що вагітна.
  • 17 вересня в Рівному та ряді інших міст відбулись акції на підтримку полоненої. Мешкає родина у Млинівській громаді.

Ми у Twitter

Новости Украины