Запорізькі платники спрямували на соціальні виплати майже 6,4 млрд грн єдиного внеску

Про результати надходжень за сім місяців поточного року наводять у ГУ ДПС в Запорізькій області.

За сім місяців представники бізнесу та мешканці регіону направили до пенсійного і соціальних фондів 6 млрд 362 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, — звітують в обласному підрозділі  ДПС.

У Головному управлінні Державної податкової служби в Запорізькій області також нагадують, що на даний час фізичні особи-підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства тимчасово можуть не сплачувати єдиний внесок за себе. Ця пільга діє з 1 березня 2022 року до припинення воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після скасування воєнного стану відповідно до Закону України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

При цьому, звільнені від сплати підприємці не заповнюють розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації за період, в якому єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Джерело: Відділ інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Запорізькій області

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины