«Заробив» понад 350 тис. грн на будівництві укриття: на Київщині судитимуть підрядника

У Київській області судитимуть підрядника, якого обвинувачують у заволодінні коштами під час робіт з будівництва укриття у Вишгороді. Загалом він «заробив» понад 350 тис. грн.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

«Розслідуванням встановлено, що підрядник завищив в проєктно-кошторисній документації обсяги будівельних робіт та використаних матеріалів під час облаштування укриття в багатоповерхівці. Фактично виконані роботи не відповідали заявленим в документах даним. Таким чином він незаконно заволодів бюджетними коштами на суму понад 350 тис. грн», – розповіли в прокуратурі.

Наразі слідство за фактом заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану завершено, а обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці повідомили про підозру підряднику, який проводив ремонт укриття у дитсадку, внаслідок чого просіла стіна будівлі. Підприємець завищив вартість робіт і «заробив» на цьому 430 тисяч гривень.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Бучі Київської області під час ремонту укриття в дитячому садочку підрядник заволоділа половиною виділених на його облаштування коштів. Зловмисниці повідомили про підозру.

Джерело

Новости Украины