Заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман: Ми запустимо повноцінне сполучення між Суворовським і Київським районами

Заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман розповів про роботу, яку було проведено для запуску маршруту трамвайного сполучення “Північ-Південь” в Одесі.

«Ідея виникла понад п’ять років тому і методично, системно її почали впроваджувати у життя. Це доказ того, що ті серйозні амбітні завдання, які ми ставимо перед собою, ми реалізуємо.

Почали із створення самого маршруту – займалися логістикою, розраховували пасажиропотік, зробили інвентаризацію дорожнього господарства. Насамперед було зроблено капітальний ремонт Тираспольської площі та самої розв’язки на ній. Наступним етапом був ремонт колійної розв’язки на Старосінній площі. Вирішальним моментом в організації цього маршруту було з’єднання дороги на вулицях Чорноморського козацтва та спуску Маринеско, оскільки там не було повноцінного сполучення трамвайного шляху.

Було побудовано нову ділянку колії, нову розв’язку. Виконано капітальні ремонтні роботи колії на узвозі Маринеско, на вулицях Преображенській, Софіївській, Новощепній ряд. Всі ці роботи виконувалися у рамках створення маршруту «Північ-Південь».

Всі ці ділянки трамвайної колії спричинили інфрастуктурні зміни і стали своєрідною візитною карткою нашого міста.

Зараз ми запускаємо повноцінне сполучення між Суворовським районом та центром міста. 7 маршрут — це перший етап маршруту Північ-Південь від вулиці Паустовського, через центр міста, до залізничного вокзалу. Через кілька тижнів, максимум через місяць, доопрацювавши логістику, ми запустимо повноцінне сполучення між Суворовським і Київським районом.

Ми ділимо це на два етапи. Запустивши перший етап маршруту, зрозуміємо скільки вагонів потрібно, які затримки можуть бути на цьому маршруті, що потрібно доопрацювати в організації дорожнього руху. І після цього другим етапом стане запуск повноцінного маршруту Північ-Південь від вул. Паустовського до 11 станції Чорноморської дороги.

Війна внесла корективи в нашу роботу, були затримки, пов’язані з війною і з бойовими діями, можливо і надалі будуть порушені будь-які плани або внесені коригування. Ми повинні робити поправку на те, в яких умовах ми всі зараз живемо. Але ми сподіваємося, що цього літа маршрут вже буде працювати в Одесі, все необхідне для цього ми вже зробили. Надалі вестиметься робота із заміни трамвайної колії у Суворівському, Київському районах, там де це необхідно. Але це робитиметься без зупинки руху».

Источник

Новости Украины