Завдав збитків на понад 300 тисяч гривень: на Рівненщині виявили чоловіка, який рибалив сітками

За інформацією: Суспільне Рівне.

Виявили чоловіка на незаконній риболовлі. Фото: Facebook Рівненський рибоохоронний патруль

На Рівненщині на водоймі чоловік незаконно виловлював рибу за допомогою сіток. Йому вдалося зловити понад 50 кілограмів риби. Загалом він завдав шкоди рибним запасам на суму більш як 300 тисяч гривень.

Про це 8 квітня Суспільному повідомила головна спеціалістка Рівненського рибоохоронного патруля Юлія Глущук.

За її інформацією, інцидент стався 6 квітня близько 10:20 поблизу села Олександрія Рівненського району. Інспектори виявили чоловіка, який рибалив. Він використовував заборонені знаряддя лову — п'ять сіток.

"Він наловив більше як 52 кг риби. З них плітки — 208 екземплярів, судака — чотири екземпляри й карася сріблястого — чотири екземпляри. Загальна сума збитків становить 345 984 грн. На даний момент склали всі потрібні адмінматеріали щодо цієї справи і готуємо направити до Рівненського районного суду", — зазначила Юлія Глущук.

Чоловіку загрожує штраф від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь лову. Однак, зі слів головної спеціалістки, існує ймовірність, що суд може зобов'язати рибалку сплатити суму завданих збитків:

"Часто таку практику використовують судді, що під час розгляду справи можуть задовольнити рішення, щоб громадянин сплатив завдані збитки. Можливо, така ситуація і не відбудеться цього разу".

Як зазначила Юлія Глущук, упродовж трьох місяців 2024 року на Рівненщині зафіксували 180 випадків порушення природоохоронного законодавства.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

Новости Украины