«Збірний образ українських воїнів»: у Вінниці намалювали мурал присвячений військовому Олександру Біліку

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Старший лейтенант Олександр Білік на позивний «Топаз» відтепер зображений на стіні вінницької багатоповерхівки. Фото: armyinform

Мурал присвячений старшому лейтенанту Олександру Біліку на псевдо "Топаз" відкрили у Вінниці. Розмістили зображення на стіні багатоповерхівки на вулиці Лялі Ратушної, поблизу якої колись жив воїн.

Про це інформує видання АрміяInform.

25-річний командир роти, воїн 28-ї механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу кілька місяців тому загинув під Бахмутом під час танкового обстрілу.

Ідея ввічнити пам’ять про загиблого захисника належить його рідним, ініціативу підтримали професійні художники та місцева влада.

За словами мами Олександра, велетенський мурал на багатоповерхівці — збірний образ українських воїнів.

"Для нас він живий. У наших думках, у наших серцях, він поруч із нами… На малюнку він відважно стоїть на захисті України, як це і було…", — зазначила мама воїна.

Зображена на малюнку постать янгола символізує Україну, зазначив художник Олександр Нікітюк. За його словами, нині у Вінниці обговорюють й інші ідеї зі створення муралів

"Головна цінність — це наша держава, мир, який має панувати в Україні. Саме за це гинуть наші захисники. Ми маємо вшанувати їхню пам’ять та передати це наступним поколінням", — сказав художник Олександр Нікітюк.

Стінопис на багатоповерхівці можна побачити за адресою вул. Лялі Ратушної, 77-А.

Новости Украины