Зброя спрацювала в районі грудної клітки, потім контрольний в голову — Малюк розповів подробиці знищення Киви

Зброя спрацювала в районі грудної клітки, потім контрольний в голову - Малюк розповів подробиці знищення Киви

Фото: ssu.gov.ua

Українській Службі безпеки відомі деталі ліквідації низки зрадників на території РФ, а також російських терористів, які підбурювали до вбивств українців та катували захисників України. Про це розповів голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю «Фактів ICTV».

Його запитали, чи причетні співробітники СБУ до ліквідації таких зрадників України як Ілля Кива, Олег Царьов чи інших російських терористів на кшталт Владлена Татарського.

— Питання ви задаєте за адресою, проте жодним чином ми не будемо визнавати цього. Вони віддають кармічні борги перед українським народом. Кива засуджений заочно, негідник, це зрадник. Він працював довгі часи на ворога. Збирав і передавав інформацію, а потім виїхав до Росії, де продовжив працювати у вигляді основної «говорячої голови» ФСБ в проведенні спеціальних інформаційних операцій та ІПСО. Він курував ряд агентурних проникнень в Україні. Займався у тому числі підготовкою різних диверсійних актів тощо. Засуджений заочно, якщо не помиляюся, до 14 років позбавлення волі. Зброя спрацювала в район грудної клітки, потім — контрольний в голову. Він залишився назавжди поряд з місцем свого проживання, біля Москви, — сказав Малюк.

Щодо Владлена Татарського, то тут голова СБУ каже, що його відомству відомі деталі біографії та подальшої ліквідації терориста.

— Це негідник. Просто немає слів, як назвати цю особу. До 2014 року він був ув’язнений у тюрмах Донеччини. Потім “днрівці” його звільнили і він почав воювати в різних незаконних збройних формуваннях і вбивати українців. Згодом Татарський набрав певної публічної ваги, завдяки чому став “рупором” окупантів на Донбасі та найманців із ПВК «Вагнера», — каже Малюк.

Голова СБУ зазначає, що Татарський хизувався тим, що вбивав, ґвалтував і багато чого іншого. Свого часу щодо українських військовополонених він запровадив підпільну тюремну субкультуру.

— Він організовував зґвалтування наших військовополонених. Тому він кармічно відповів перед українським народом, — розповідає голова СБУ.

Малюк нагадує, що ліквідація терориста відбулась під час публічного заходу, де йому вручили статуетку у вигляді самого Татарського, в якій було 400 грамів термобаричної речовини, яка спрацювала “як бритва” щодо нього.

Російські ЗМІ повідомили про смерть Іллі Киви 6 грудня 2023 року. Колишнього депутата Верховної Ради знайшли застреленим у Московській області. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Кива не мав жодної цінності для України. На початку лютого 2-23 року Верховна Рада України проголосувала за призначення на посаду голови Служби безпеки України Василя Малюка. Відповідне призначення було підтримано 324 депутатами.

Зброя спрацювала в районі грудної клітки, потім контрольний в голову - Малюк розповів подробиці знищення Киви

 

Джерело

Новости Украины