Путін визнав, що теракт в «Крокусі» здійснили радикальні ісламісти, але все ж приплів Україну

Путін визнав, що теракт в "Крокусі" здійснили радикальні ісламісти, але все ж приплів Україну

Фото: MOSCOW NEWS AGENCY/REUTERS

У понеділок, 25 березня, Володимир Путін вирішив знову відреагувати на теракт, який стався ввечері 22 березня у «Крокус Сіті Холі» під Москвою, де загинуло багато людей.  Не минулося і без згадок про Україну, повідомляють російські ЗМІ.

Путін назвав теракт у «Крокусі» «ланкою у серії спроб тих, хто воює з РФ з 2014 року руками київського режиму». При цьому він визнав, що атака здійснена радикальними ісламістами. Росію цікавить замовник, додав він.

— А нацисти ніколи не гидували використовувати найбрудніші методи. Тим більше зараз, коли їхній контрнаступ провалився. Потрібно слідувати західним кураторам і воювати до останнього українця, а також створювати щось на кшталт гітлерюгенда в новому виданні, — вважає Путін.

Також Путіна турбує, чому підозрювані у стрілянині нібито тікали в бік України. Диктатор ставить запитання: «хто їх там чекав?»

Увечері 22 березня кілька людей відкрили вогонь з автоматів по відвідувачах концертного залу Крокус Сіті Холу в підмосковному Красногорську, де мав проходити концерт гурту Пікнік. За даними російської влади, загинуло 139 осіб. У Росії заявили, що затримали причетних до стрілянини. ФСБ знайшла «український слід» у цій історії, заявивши, що підозрювані їхали для перетину кордону в бік України, де вони нібито «мали контакти». Цю ж версію просуває Путін і вся російська пропаганда.
Джерело

Новости Украины