Зеленський: Кримський міст – наша ціль. Він має бути нейтралізований


Зеленський: Кримський міст – наша ціль. Він має бути нейтралізований

Володимир Зеленський (Фото — Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність «нейтралізації» незаконно збудованого росіянами Кримського мосту, який нещодавно був атакований. Про це він сказав, виступаючи відеозв’язком на Аспенському безпековому форумі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Зеленський наголосив, що міст, який з’єднує Росію з Кримом, є «рятувальним кругом» для ведення Росією війни проти України, тому цей об’єкт має бути «нейтралізований».

Він зазначив, що Кримський міст – це не просто логістична дорога, це дорога, яка щодня використовується Росією для постачання боєприпасів для окупантів.

Зеленський назвав Кримський міст «ворожим об’єктом, побудованим поза міжнародними законами і всіма застосовними нормами».

«Тому зрозуміло, що це наша ціль. Будь-яка ціль, яка несе війну, а не мир, має бути нейтралізована», – заявив президент.

Він також вкотре наголосив, що мета України – звільнити від росіян усі території, включно з Кримом.

ДОВІДКА. 17 липня 2023 року в Керчі о 03:04 та 03:20 чули звуки вибухів. Окупанти повідомили про «НС» у районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю РФ. Після 10:00 влада РФ написала про атаку двома «українськими» аквадронами. Джерела LIGA.net у СБУ кажуть, що атака на міст – спецоперація СБУ та ВМС.

Міст пошкоджений вдруге з початку його будівництва: 8 жовтня 2022-го стався підрив вантажівки, після чого спалахнули паливні цистерни поїзда, що прямував залізничною частиною мосту. Тоді кілька секцій автодороги впали у воду. 8 липня 2023-го МО визнало, що це зробила Україна.

  • 17 липня 2023 року віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров заявив, що Кримський міст «розірвали» морські дрони і пообіцяв збільшити їх виробництво.
  • Російська влада думає, що зможе відновити Кримський міст за чотири місяці.
  • Увечері з’явилися супутникові знімки ушкоджень Кримського мосту.

Читайте також: «Це результат вдалої розвідки». Як готували новий удар по мосту у Криму

Джерело

Новости Украины