Зеленський написав листа Сі Цзіньпіну — його передасть перша леді

Зеленський написав листа Сі Цзіньпіну - його передасть перша леді

Фото: REUTERS

Перша леді Олена Зеленська передасть листа лідеру Китаю Сі Цзіньпіну, в якому президент Володимир Зеленський виклав свої пропозиції щодо припинення війни України та Росії. Про це повідомляє американський телеканал Sky News.

Зеленська має намір передати послання від українського лідера віцепрем’єру Китаю Лю Хе для подальшої передачі голові китайської держави. Також дружина президента має листи для голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн і президента Швейцарії Алена Берсе.

– Сьогодні я передам колегам, які беруть участь у цій частині форуму, формульні листи від президента України. Єдність – це те, що повертає мир. Як світ розраховує досягти кліматичного нейтралітету, якщо він навіть не може зупинити спалення цілих українських міст? Це те, що Росія робить зі своєю артилерією, ракетами, іранськими безпілотниками, – сказала перша леді.

Також дружина президента наголосила, що у разі програшу України у війні Росія не зупиниться і зможе розпалити масштабніші кризи у світі.

– Ви всі знаєте, що російська агресія ніколи не зупинялася біля кордонів України. Ця війна може зрушити з мертвої точки і спровокувати масштабніші кризи, якщо Україна програє, — зазначила Зеленська.

Від початку вторгнення РФ до України Китай займає нейтральну позицію, але закликає обидві сторони до припинення війни і початку мирних переговорів. До західних санкцій проти Росії Пекін не приєднався. У той же час низка китайських компаній пішли з російського ринку й припинили постачати певні товари.

Джерело

Новости Украины