Зеленський провів переговори з Байденом: порушили питання ППО

Президент України Володимир Зеленський близько опівночі 11 грудня провів переговори зі своїм американським колегою Джо Байденом. Під час телефонної розмови сторони порушили питання протиповітряної оборони нашої країни.

Відео дня

Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі. Зеленський подякував Байдену за безпрецедентну оборонну та фінансову допомогу, яку США надають Україні.

«Це не тільки сприяє досягненню успіху в полі бою, а й підтримує стабільність української економіки», – підкреслив він.

Також президент України заявив, що ми цінуємо ту допомогу, яку США надають на відновлення енергосистеми після атак країни-агресора РФ.

«Сподіваюся на подальше поглиблення співпраці у цій сфері. Вказав на важливість формування ефективної протиповітряної оборони для України. Слід зробити все можливе для захисту мирного населення України та її критичної інфраструктури. Це особливо важливо саме зараз, коли в Україні розпочався зимовий період», – додав Зеленський.

Крім того, він висловив подяку американському лідерові за підтвердження готовності підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

«А також за чітку та послідовну відданість Сполучених Штатів принципам суверенітету та територіальної цілісності нашої держави у міжнародно визнаних кордонах», – резюмував Зеленський.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше цього дня глава держави провів розмову з президентами Франції та Туреччини. І Еммануель Макрон, і Реджеп Тайіп Ердоган підтримують українську «Формулу миру» у боротьбі з Росією.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины