Зеленський: Розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі вказує на «невдалу» зустріч Путіна із Сі Цзіньпіном

Зеленський: Розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі вказує на "невдалу" зустріч Путіна із Сі Цзіньпіном

Фото: President.gov.ua

Рішення про розміщення Росією тактичної ядерної зброї у Білорусі є спробою російського лідера Володимира Путіна показати суб’єктність Китаю. Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу у Бучі.

— Сигнал, що Росія матиме ядерну зброю на території Білорусі, говорить про невдалу зустріч з Китаєм. Росії треба було показати якусь суб’єктність, яку Росія під керуванням президента Путіна повністю втратила. Це ще раз наголошує, що треба показувати якісь політичні кроки, чи перемоги презенту Росії, але він на полі бою не зміг це зробити і навіть про те, що вони розпочали таку криваву війну, абсолютно зрозуміло, чим вона вже закінчиться, — заявив Зеленський.

За його словами, оголошення Путіним розміщення ядерної зброї у Білорусі також є ознакою втрати будь-якої суб’єктивності президентом країни Олександром Лукашенком.

— І останнє – це повністю втрата будь-якої суб’єктності та президента Білорусі. Він, я думаю, вже не вирішує, яка зброя знаходиться на її території, – наголосив голова держави.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що Москва розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. За його словами, будівництво сховища завершиться до 1 липня. Пізніше білоруський лідер звернувся до своїх співвітчизників. У ньому він згадав про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї. Також він заявив, що такий крок нібито змусить «всіх заокеанських яструбів та їх сателітів» зважати на білоруський народ.

Джерело

Новости Украины