Зеленський відвідав передову і вручив відзнаки українським захисникам у День морської піхоти. Фото й відео

Президент Володимир Зеленський 23 травня відвідав передові позиції Сил оборони України на лінії Вугледар – Мар’їнка в Донецькій області. Він вручив державні нагороди морським піхотинцям, які цього вівторка відзначають професійне свято.

Відео дня

Верховний головнокомандувач подякував всім воїнам за захист України. Кадри з поїздки опублікувала його пресслужба (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).

«Наші захисники. Фронтова ділянка. Сьогодні я тут, щоб привітати наших воїнів із їхнім Днем морської піхоти ВМС ЗСУ. Слава кожному і кожній, хто захищає Україну!» – зазначив президент.

Під час відвідування фронтової ділянки Зеленський провів розмови з командирами та рядовими військовослужбовцями бригад Військово-морських сил ЗСУ.

Під час вручення нагород президент кожному морпіху, серед яких були й жінки, потиснув руку. Після урочистої частини й спілкування він сфотографувався із захисниками.

«Морська піхота – це братерство сильних, витривалих, вірних своїм переконанням і покликанню бійців, які завжди демонструють швидкість, рішучість і результат. Дякую вам за це!» – додав Зеленський.

В Офісі президента розповіли подробиці поїздки, зазначивши, що український лідер з нагоди Дня морської піхоти відвідав передові позиції ЗСУ в смузі оборони Вугледар – Мар’їнка. Він заслухав доповідь командувача морської піхоти й ОТУ «Донецьк» генерал-лейтенанта Юрія Содоля щодо поточної ситуації на визначеній ділянці фронту. Також поспілкувався з українськими воїнами та взяв участь в урочистостях.

За словами президента, з початку російської агресії військові частини й підрозділи морської піхоти надійно тримають оборону на найбільш відповідальних ділянках фронту, професійно та впевнено знищуючи загарбників.

«Щодня на полі бою українська морська піхота доводить, що вона є потужною силою, яка знищує ворога, звільняє українські землі, виконує найскладніші завдання у найскладніших умовах. І нам потрібно більше такої сили. Тому відсьогодні ми значно збільшуємо потенціал морської піхоти та створюємо корпус морської піхоти«, – заявив він.

Зеленський розповів, що в Україні буде сформовано нові бригади, забезпечені сучасною технікою та зброєю.

Також верховний головнокомандувач вручив державні нагороди. Зокрема, за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові присвоєно звання Героя України та вручено ордени «Золота Зірка» полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу.

За особисту мужність і самовіддані дії в захисті України Зеленський нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Крім того, з метою відзначення високого професіоналізму, бойових заслуг, мужності та відваги особового складу військових частин глава держави вручив відзнаку президента України «За мужність та відвагу» командуванню морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ, 35-ій окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського та її підрозділам: 18-му й 137-му окремоим батальйонам морської піхоти, 406-ій окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-му окремому розвідувальному батальйону.

Військове звання бригадного генерала президент присвоїм начальнику штабу – заступнику командувача морської піхоти ВМС ВСУ полковнику Олексію Андросову.

Наприкінці заходу морпіхи подарували Зеленському свій прапор, пам’ятну плакетку та шеврони всіх частин морської піхоти.

Нагадаємо: вранці 23 травня український лідер Володимир Зеленський і головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітали морпіхів із їхнім професійним святом.

Глава держави заявив, що ворог відчуває міць наших воїнів, і подякував їм за захист держави.

Зі свого боку «залізний» генерал Залужний подякував морським піхотинцям за професійність, стійкість та витривалість.

Як повідомляв OBOZREVATEL, 20 травня бійці ЗСУ, які захищають від окупантів Херсонський напрямок, отримали відзнаки від головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва. Від їхнього імені нагороди воїнам вручав полковник Анатолій Штефан.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины