Зеленський запросив у інвестгіганта BlackRock консультації із залучення грошей в Україну


Зеленський запросив у інвестгіганта BlackRock консультації із залучення грошей в Україну

Фото: прес-служба Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський обговорив можливості залучення державних та приватних інвестицій в Україну з генеральним директором найбільшої у світі інвестиційної компанії BlackRock Ларрі Фінком. Про це повідомляє прес-служба офісу президента.

Зокрема Зеленський та Фінк говорили про те, як департамент BlackRock з консультацій з фінансових ринків (Financial Markets Advisory) може надавати безкоштовні консультації українському уряду щодо створення Фонду відновлення для підтримки української економіки. Це можуть бути консультації щодо структури, інвестиційного процесу, управління та використання доходів Фонду, уточнюють у ОП.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Фонд відновлення прагнутиме створити можливості для участі у відновленні економіки України як для державних, так і для приватних інвесторів, надаючи їм чесний та справедливий прибуток.

У розмові Зеленський наголосив, що Україна зацікавлена у залученні світового капіталу, який створить нові робочі місця та стимулює розвиток економіки.

«Для мене важливо, щоб така структура була успішною для всіх залучених сторін. Ми можемо відновити нормальний інвестиційний клімат», – упевнений Зеленський.

  • 9 вересня Світовий банк опублікував першу оцінку потреб України щодо відновлення. Сума – $349 млрд.
  • 15 вересня міністр економіки Німеччини Роберт Хабек повідомив, що країни G7 готують план щодо інвестицій в Україну.
  • 16 вересня в Україні запущено механізм страхування інвестицій під час війни.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины