Зеленський звернувся до учасників форуму в Давосі: Коли зло прагне реваншу, світові потрібні рішучість і швидкість

Зеленський звернувся до учасників форуму в Давосі: Коли зло прагне реваншу, світові потрібні рішучість і швидкість

Фото: President.gov.ua

Час, який вільний світ витрачає на роздуми, Росія витрачає на вбивства. Про це заявив президент Володимир Зеленський в онлайн-виступі на економічному форумі у Давосі.

— Світ вагався у 2014 році, коли Росія без вагань окупувала Крим. Світ коливався 2022 року, коли Росія без вагань зробила війну повномасштабною. Світ не повинен вагатися сьогодні і ніколи більше. Коли зло прагне реваншу, світу потрібні рішучість і швидкість. Росія експортує терор. Росія поширює світом штам війни, — сказав Зеленський.

Президент закликав країни підтримати українську «формулу світу» і зробити пропоновані Києвом 10 кроків до того, як Росія зробить нові кроки.

— Надання Україні ППО має випередити нові ракетні атаки Росії. Постачання західних танків має випередити вторгнення чергових російських танків. Відновлення безпеки та миру в Україні має запобігти атакі Росії на безпеку та мир інших країн. Суд за вчинені військові злочини повинен запобігти новим. Розширення НАТО та ЄС має запобігти поширенню російської агресії, — наголосив український лідер.

Як зазначив Зеленський, наразі Україна щодня захищає цінності, які союзники сприймають як даність. За його словами, «даність для нас полягає в тому, що світ потребує рішучих та швидких кроків».

Джерело

Новости Украины