«Зібрали більше, ніж планували»: у Балаклію з Вінниці відправили гумвантаж

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Допомога для Балаклії від вінничан. Фото: Суспільне Вінниця

Третій гуманітарний вантаж для жителів деокупованої Балаклії відправили із Вінниці. На Харківщину відвезуть понад 1300 індивідуальних подарунків для дітей, музичні інструменти для місцевої музичної школи, велосипеди та два генератори від міжнародних фондів, які використовуватимуть у "Пунктах незламності" Балаклії.

Суспільне Вінниця

Про це Суспільному розповіла волонтерка центру розвитку “Шахіна” Олена Стеценко.

Суспільне Вінниця

"Заплановано було 1000 подарунків. Але ми трошки "перелімітили". Іграшки дитячі, солодощі, канцелярія, новесенькі дитячі шкарпетки, якісь там речі. Але це завжди якийсь мікс. Немає такого, що в коробочці щось одне", – каже Олена Стеценко.

Суспільне Вінниця

Подарунки для дітей готували у волонтерських центрах і навчальних закладах Вінниці. Їх формували індивідуально.

Суспільне Вінниця

"Вони індивідуальні. Прописані по віку, по гендеру і зібрані вінничанами: і дітками, і навчальними закладами, і різними організаціями. Щоб дитина могла взяти в руки й зрозуміти, що це ось мені, це моє, це хтось ручками його зібрав: якась дитина у Вінниці, якась сім’я у Вінниці зібрала і мені це передала", – каже Олена Стеценко.

Суспільне Вінниця

Окрім подарунків, вінничани везуть до Балаклії культурну програму, зокрема відкриті уроки української мови, виставу від Вінницького камерного театру та концерт учасників “Культурного десанту”.

Суспільне Вінниця

Перший гумвантаж до Балаклії від вінничан відправили 10 листопада в рамках проєкту “Разом!” Акція безстрокова.

Новости Украины