Зруйновану росіянами лижну базу у Чернігові можуть почати відбудовувати вже у наступному році

Лижну базу у Чернігові, яку знищили російські авіаудари у березні 2022 року, можуть почати відбудовувати вже у 2023 році. Наразі тривають роботи зі створення єдиного цілісного майнового комплексу. Про це розповіла заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, повідомляє Суспільне.

 

"Можливо, вже у цьому, 2023 році розпочнуться будівельні та відновлювальні роботи. Дуже багато організаційної роботи, багато юридичних питань, і перші, над чим ми зараз працюємо і створюємо, — єдиний цілісний майновий комплекс, який має налічувати усі зруйновані стіни лижної бази: лижеролерну трасу, стрільбище, земельну площу, яка знаходиться всередині лижеролерної траси, тому що біатлонний і спортивний комплекс — це не лише одна будівля, а це велика територія", — розповіла Лемеш.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАДІОН ІМЕНІ ГАГАРІНА ПЛАНУЮТЬ ВІДНОВИТИ ЗА 4 РОКИ ТА ЗА МАЙЖЕ 700 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ

 

Чи підлягає відбудові приміщення, де раніше жили спортсмени, стане відомо після проведення експертизи.

 

 

"Це буде повний демонтаж і нове будівництво, і самої будівлі лижної бази, і спортивних об’єктів, таких як: спортивна зала, лижоролерна траса, стрільбище, резервуари для штучного снігу. Це буде вздовж лижної зимової траси й буде осніження штучним снігом. Це буде освітлення, буде стадіон, де можна буде пограти в ігрові види спорту. Це буде такий великий комплекс", – розповіла Ніна Лемеш.

 

 

Якщо отримають погодження від уряду, підтримку фондів, які фінансуватимуть відбудову бази, то завершити будівництво можуть за два-три роки, сказала заступниця голови обласної ради.

 

Фото — Суспільне.

 

Источник

Новости Украины