Звідки очікують наступ на Харківську область

ЗСУ готуються до можливих проривів на "несподіваних" напрямках.

Військові розраховують можливі дії ворога на найближчий час.

Російська армія може висунутися щонайменше на трьох напрямках, на одному із яких штурмові дії тривають більше двох тижнів. Поки що на інших великого угруповання військ РФ немає.

«Ворог намагається відвоювати свої території, які він втратив або позиції, які  займав навесні 2022 року. Але наші військові стоять, свої позиції міцно тримають, і ми розуміємо, що у нас вистачить сил і на цю чергову спробу. Справді, ми очікуємо, прораховуємо можливий наступ на декількох напрямках. Це і Богодухівський напрямок, це і північ нашої області може бути. І передусім – Куп’янський, тому що там проходить активна лінія фронту і тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює населені пункти вздовж всього кордону, а це 315 кілометрів. І ми маємо від 12 до 30 населених пунктів обстріляними щодоби, щодня», — повідомив в ефірі «Фактів» голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Чиновники з волонтерами продовжують евакуацію з населених пунктів на кордоні і вздовж лінії фронту. Не виключають навіть примусову евакуацію мешканців із Куп’янського району. Передумов для евакуації з міста Харкова немає.

За словами Олега Синєгубова, якщо з’явиться така загроза, то харків’яни будуть попереджені заздалегідь.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Харківська область живе в очікуванні нового великого наступу з боку Росії. Військові розвідки фіксують скупчення ворожої техніки на Куп’янському напрямку біля кордонів з Луганщиною, Генштаб повідомляє про посилення обстрілів вздовж кордону та лінії фронту.

У Східному угрупованні військ не виключають, що війська РФ можуть знову піти у наступ на Харківському напрямку. Про це сказав речник СУВ ЗСУ Сергій Череватий. 

Джерело

Новости Украины