Звільнену з полону Мар’яну Мамонову виписали з перинатального у Луцьку

За інформацією: Суспільне Рівне.

Мар’яна Мамонова разом з чоловіком та новонародженою донькою у Луцьку 1 жовтня. Суспільне Луцьк

1 жовтня з Волинського обласного перинатального центру виписали звільнену з російського полону військову медикиню з Рівненщини Мар'яну Мамонову та її новонароджену доньку.

В медзакладі матір та дитина пробули сім діб. Обоє почувають себе добре, – розповіла Суспільному керівниця перинатального центру Ірина Горавська.

Під час виписки, Маряна розповіла, що дуже вдячна усім, хто був залучений до звільнення 215 бранців з російського полону та медикам, які їй допомагали в Донецьку, Чернігові та Луцьку.

"Важко було перебувати в Оленівці, чути, що ми Україні не потрібні. Хвилювалася, щоб не родити дитинку там, хоча 99% того було, що я мала там родити. Але коли я приїхала на Україну – все, я заспокоїлась, вдома", – каже Мар'яна.

На виписку Мар’яна та її чоловік Василь вбралися у схожі вишиванки. Суспільне Луцьк

Новонароджену доньку медикиня назва Анею. Каже: ім'я дитині придумала вже після пологів. До цього була переконана, що вагітна хлопчиком.

"Стать дитини, чесно кажуть, мені була байдужа. Я просто чекав їх обох на нашій землі. Мені було дуже важливо, щоб вона народила в нашій країні – це найголовніше. І щоб народила здорову дитину", – розповів чоловік Мар'яни Василь.

Вітали батьків з народженням доньки та випискою усі працівники перинатального. Суспільне Луцьк

На виписку до перинатального центру приїхали родичі подружжя, їхні знайомі та друзі. Приїхала привітати Мар'яну ще одна колишня військовополонена Анастасія Чорненька. Каже: жінки підтримували одна одну у полоні.

Звільнена з російського полону Анастасія Чорненька приїхала привітати Мар’яну з народженням доньки. Суспільне Луцьк

"Вона не вередлива була під час вагітності, як бувають вагітні. Але було всяке, слава Богу, ми встигли до пологів. Вона дуже сильна і стійка жінка, слава Богу, що все добре, вона здорова і з дитиною теж", – розповіла Анастасія.

Що відомо

  • Зранку 25 вересня Мар'яна Мамонова народила дівчинку. Пологи відбулися у Волинському обласному перинатальному центрі.
  • Про те що Мар’яна Мамонова є у переліку звільнених українців, які перебували в російському полоні у ніч на 22 вересня у відеозверненні повідомив президент Володимир Зеленський.
  • Медикиня перебувала у полоні РФ з 4 квітня. З початку повномасштабного російського вторгнення вона служила в Маріуполі, до рук окупантів потрапила, коли рятувала військових та цивільних в оточеному місті. Раніше мати Мар'яни, Оксана Черепушко, розповідала Суспільному, що 3 квітня дочка виходила на зв'язок і повідомила рідним, що вагітна.
  • Сестра медикині з Рівненщини Мар’яни Мамонової, яку повернули з російського полону 21 вересня, розповіла Суспільному, що та почувається добре. Жінка на останніх термінах вагітності не розповідала рідним на кого чекала.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

Новости Украины