Експеримент взимку: дороги Рівненщини посипатимуть гранульованим бішофітом

За інформацією: Суспільне Рівне.

Фото ілюстративне/фото: Служба автодоріг області

На Рівненщині планують експеримент з посипання доріг узимку. Про можливе використання гранульованого бішофітуце природний протиожеледний реагент, який застосовується для зимової обробки доріг і вулиць замість солі розповів Суспільному заступник начальника Служби доріг області Дмитро Леонтіюк.

Працівники Служби автодоріг вивчають альтернативні засоби посипання доріг під час зими, повідомив Дмитро Леонтіюк. Вони, за словами посадовця, дорожчі за технічну сіль.

"Зараз вивчається досвід інших країн, але використання нових снігоплавильних матеріалів, до прикладу, гранульованого бішофіту, якого потрібно в рази менше, ніж солі, потребує зовсім іншої техніки, яка не завжди є у наших підрядних організаціях. Точно можу сказати, що один з наших підрядників планує закупити декілька одиниць такої техніки та в рамках експерименту використовувати на певних ділянках цей матеріал", — додав посадовець.

Читайте також: Капремонти, техніка, покупки за кордоном: у САД пояснили, як війна вплинула на ремонт доріг на Рівненщині

Він уточнив, що нестачі у технічній солі, яку використовують узимку, поки немає.

"80% вітчизняної солі, яка видобувалась, припадало на Соледар, де зараз тривають активні бойові дії. Держава працює над тим, аби налагодити її видобуток на заході України. Ми також шукаємо шляхи імпорту цієї продукції, але наразі бачимо тенденцію, обумовлену ціноутворенням: адже у 2021-22 роках тонна технічної солі коштувала до двох тисяч гривень, а зараз, подекуди — 10-15 тисяч гривень", — уточнив Дмитро Леонтіюк.

Читайте також

  • Швачки, продавці та водії: кого на Рівненщині найчастіше шукають роботодавці
  • "Є багато релігійних груп, які бояться вакцинуватися”: ВООЗ про ситуацію з поліомієлітом на Рівненщині
  • Гагаріна — на Василя Червонія: у Рівному обрали назви для перейменування ще кількох вулиць

Ми у Twitter

Новости Украины