Звільнили з полону британця, якого в т.зв. ДНР засудили до страти

Уряд Саудівської Аравії заявив, що Росія звільнила 10 військовополонених за посередництва наслідного принца Мохаммеда бін Салмана.

Зазначається, що серед них громадяни США, Британії, Швеції, Хорватії та Марокко, звільнені в рамках обміну військовополоненими між Росією й Україною. Про це повідомляє BBC-Україна, пише Dailylviv.com. 

«Відповідні органи влади Саудівської Аравії прийняли та передали їх з Росії до Королівства та сприяють процедурам їхнього безпечного повернення до відповідних країн», — йдеться в заяві МЗС Саудівської Аравії.

Прем’єрка Британії Ліз Трасс підтвердила звільнення п’ятьох громадян Великої Британії, яких утримували підтримувані Росією сили на сході України.

У своїй заяві вона сказала, що це покладе кінець «місяцям невизначеності і страждань для них та їхніх родин». Вона подякувала президенту України Володимиру Зеленському і Саудівській Аравії за допомогу у звільненні.

«Росія повинна покласти край безжальній експлуатації військовополонених і цивільних ув’язнених у політичних цілях», — додала Ліз Трасс.

Міністр охорони здоров’я Британії підтвердив, що серед звільнених — Ейден Аслін, який воював на боці ЗСУ і був узятий у полон у квітні. Він був «засуджений» до страти в так званій «ДНР». Імена інших звільнених поки що невідомі.

Відсутні частини тіла, численні порізи та сліди тортур: росія повернула британського волонтера Пола Урі

Знайшли катів українського військовополоненого: тувинець Монгуш і батальйон Ахмат

Вибух в Оленівці — терористичний акт росіян: масове вбивство українських військовополонених

Яких російських військовополонених утримують у спецтаборі на заході України

Запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, полонених і зниклих безвісти військовослужбовців

Джерело

Новости Украины