Андрія Карпова усунули з посади секретаря Полтавської міської ради

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

За те, щоб позбавити повноважень секретаря Полтавської міськради Андрія Карпова, проголосували депутати 28 липня. Про це з місця події повідомила кореспондентка Суспільного.

Як Андрія Карпова усунули з посади

Голосування за припинення повноважень секретаря було таємним. Його в міській раді завершили приблизно о 13:50.

Рішення підтримав 31 депутат, ще один бюлетень був зіпсований. Про це оголосив голова лічильної комісії та депутат від "Рідного міста" Едуард Волков.

Для того, щоб проголосувати, депутати по черзі заходили у спеціальну кабінку, а після цього вкидали бюлетені у скриньку. Голоси підрахували представники лічильної комісії.

Після засідання виконкому, яке відбулося 28 липня, Андрій Карпов повідомив, що рішення про його усунення буде ветувати. Документ про це він показав під час засідання, після чого вийшов із зали.

Депутати під час отримання бюлетенів для таємного голосування 28 липня. Суспільне Полтава

Чому Андрія Карпова усунули з посади

На засіданні 28 липня депутат міської ради від "Рідного міста" Едуард Волков оголосив, що Карпов, зокрема, не скликав сесії на вимогу депутатів та не виконував свої повноваження, за час його роботи невчасно розпочали покіс трави, є незадовільний стан каналізації та доріг у громаді. Це й стало причиною для звільнення.

Андрій Карпов 28 липня ці звинувачення відкинув, з рішенням та проведенням сесії загалом не погодився. Назвав це "захопленням влади".

Андрій Карпов. Суспільне Полтава

Засідання для припинення повноважень Карпова депутати ініціювали 27 липня. До цього частина обранців подавали звернення про скликання сесії з таким питанням до самого секретаря. Він повідомляв Суспільному, що листа отримав 24 липня, після цього має 14 днів на скликання засідання.

Як повідомляв раніше Суспільному депутат міської ради Вадим Ямщиков, лист передали до канцелярії Полтавської міськради 7 липня. У ньому є підписи 24 депутатів. Через це депутати вирішили зібрати сесійне засідання самостійно. Тоді ж Вадим Ямщиков Суспільному сказав, що кандидаткою на посаду секретаря будуть висувати Катерину Ямщикову, яка є депутаткою та військовою медикинею.

Хто такий Андрій Карпов

Андрій Карпов – нині депутат міської ради, а раніше балотувався на посаду міського голови від партії "Європейська солідарність". Йому 46 років, народився у Полтаві. Відомий як блогер Андрій Полтава.

Андрія Карпова обрали секретарем Полтавської міської ради 19 березня 2021-го року. Обов’язки голови Полтавської міської ради він виконує після того, як з цієї посади звільнили Олександра Мамая.

Новости Украины