Архітектори та громадськість обговорили проєкт внесення змін до Генерального плану Полтави

У Полтаві відбулася презентація та громадські обговорення проєкту внесення змін до Генерального плану міста Полтави. Даний проєкт містобудівної документації розроблений на виконання програми, яка затверджена сесією Полтавської міської ради щодо розробки та внесення змін до містобудівної документації Полтави на 2018 – 2020 роки. Робота ведеться протягом поточного року відповідно до затвердженої програми, було зроблено багато попередніх вишукувань та оновлена топографічна основа для всієї території міста, яка дасть змогу виконати якісний проєкт містобудівної документації. Розробники генерального плану – спеціалісти державного підприємства «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДНІПРОМІСТО» імені Ю.М.Білоконя.

Розповідає начальник управління архітектури та містобудування Микола Шевельов:

« — Основні завдання даного проекту це уточнення положень відповідно до нагальної і актуальної містобудівної ситуації на території міста з урахуванням викликів сучасності. Це і відповідне функціональне зонування територій, і трасування вулиць, мінімалізація знесення приватних домоволодінь, ( наприклад, у разі прокладання необхідних для розвитку міста вулиць). Всі ці проблеми, які були у попередньому (діючому зараз) генеральному плані, переглядалися і приймалися оптимальні рішення. Сьогодні на слухання ми запросили депутатів міської ради, керівництво міста, керівників управлінь та відділів, і саме головне – через оголошення у ЗМІ ми запросили громадян. Кожен охочий може поставити своє питання чи висловити пропозицію».

Востаннє зміни до генерального плану міста вносили вісім років тому.

« — Відколи було оголошено початок обговорення нового генерального плану, до нас надійшло понад тридцяти пропозицій від юридичних та фізичних осіб. Жодна з них не лишилася поза увагою, всі вивчаються і за результатами розгляду спільно із розробником проекту – враховуються. Загалом, обговорення триватиме з 29 липня по 28 серпня» — говорить Микола Шевельов

На думку секретаря міської ради Олександра Шамоти, дуже важливо, що своє слово скажуть на тільки архітектори та інженери, а і жителі міста:

« — Сьогодні ми презентуємо проєкт і даємо громаді міста Полтава можливість висловити свої міркування з цього приводу, внести корективи. І в цьому, на мою думку, важливість цього заходу. Громада скаже своє бачення щодо того, як має розвиватися місто у всіх напрямках – промисловість, транспорт, інфраструктура, який вигляд будуть мати нові мікрорайони» — каже Олександр Шамота.

Проєкт внесення змін до генерального плану Полтави кожен охочий може побачити на офіційному сайті Полтавської міської ради та виконавчого комітету за посиланням http://www.rada-poltava.gov.ua/files/genplan.zip. До 28 серпня у вас також є час аби внести власні пропозиції до плану.

Источник

Новости Украины