Байден: Відхід росіян з Херсона свідчить про те, що у них є реальні проблеми

За інформацією: Суспільне Херсон.

Президент США Джо Байден. Білий дім у Вашингтоні. Фото: AP

Про це президент США Джо Байден заявив під час брифінгу у Білому домі на якому він привітав переможців виборів у США.

"По-перше, це (відвід російських військ з Херсону — ред.) свідчить про те, що у росіян є деякі реальні проблеми, по-друге, це призведе принаймні до того, що дасть кожному час, щоб відкалібрувати свої позиції протягом короткого зимового періоду. Залишається побачити, чи буде винесене рішення щодо того, чи готова Україна піти на компроміс з Росією чи ні. Я збираюся відвідати саміт G-20. Мені сказали, що президент Путін навряд чи буде там, а інші світові лідери збираються бути там. І ми матимемо можливість побачити, якими можуть бути наступні кроки", — заявив Байден.

Крім того, він висловив сподівання, що США і після виборів продовжать двопартійну підтримку України перед агресією Росії.

"Попри те, що покаже остаточний підрахунок голосів, я готовий працювати й в Республіканському Конгресі. Американський народ чітко дав зрозуміти його очікування, що республіканці також будуть готові працювати зі мною. У сфері зовнішньої політики, сподіваюся, ми продовжимо цю двопартійну підтримку України перед агресією Росії", — зазначив президент США.

Що відомо

  • 9 листопада Міністерство закордонних справ Росії заявило, що готове до перемовин з Україною щодо припинення війни, однак з урахуванням "реалій, які складаються". Невдовзі після цієї заяви російське Міноборони повідомило про намір вивести війська на Херсонщині з правого берега Дніпра на лівий — тобто з Херсона та прилеглих населених пунктів.
  • Речник українського Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко вкотре нагадав, що для мирних перемовин Росія має вивести свої війська з України. Він додав, що заява МЗС Росії — це чергова димова завіса.

Новости Украины