Військові РФ через Каховську дамбу намагаються вивезти з Херсонщини награбоване — ОК «Південь»

За інформацією: Суспільне Херсон.

Російські військові патрулюють територію біля Каховської ГЕС. Херсонська область перебуває під окупацією росіян з перших днів повномасштабного вторгнення, 20 травня 2022, фото: AP

Російські окупанти продовжують мародерити в населених пунктах Херсонщини. Награбоване перевозять мостом по Каховській дамбі. Про це повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Речник говорить, що 8 листопада зафіксували рух вантажівок по Каховському мосту.

"Окупанти випробують пропускну спроможність Каховської дамби вантажівками з награбованим майном — побутовою технікою та будівельними матеріалами, а також художніми і історичними цінностями", — сказав Назаров.

Також він повідомив, що неподалік Берислава військові РФ підірвали устаткування сонячної електростанції та лінії електропередач.

"Вони створюють нестерпні умови для життя місцевому населенню, посилюють поліційний терор, вишукують активістів сил спротиву, обмежують людям доступ до інформації, знищуючи вежі мобільного зв'язку", — розповів речник ОК "Південь".

Що відомо

  • Російські військові готують провокації на Херсонщині, щоб звинуватити ЗСУ. Розсилають місцевим жителям повідомлення про небезпеку та підривають вежі мобільних українських операторів.
  • Військові РФ підірвали високовольтні лінії електропередач у Бериславі. Там зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній, у зв'язку з цим повністю місто без електропостачання, питної води та тепла.
  • Військові РФ викрали та перевезли картини з Херсонського до Сімферопольського музею

Новости Украины