Окупанти укріплюють лінії оборони — британська розвідка

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: з сайту ГУР.

Росія почала будівництво оборонних споруд навколо окупованого Маріуполя. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як “зуби дракона”. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

За даними розвідників, так звані “зуби дракона”, ймовірно, встановлені між Маріуполем і селом Нікольське і від півночі Маріуполя до села Старий Крим. “Маріуполь є частиною російського “наземного мосту” з Росії до Криму, ключової логістичної лінії зв’язку”, — йдеться у повідомленні британської розвідки.

Також “зуби дракона” додатково відправили для підготовки оборонних укріплень на окупованих територіях на Запоріжжі та Херсонщини.

Як повідомили у британській розвідці, Росія зміцнює свої лінії оборони в районах окупації. 19 жовтня 2022 року власник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин заявив про будівництво укріпленої лінії оборони — “лінії Вагнера” — в окупованій Росією Луганській області.

“Ця діяльність свідчить про те, що Росія докладає значних зусиль, щоб підготувати глибоку оборону за поточною лінією фронту, щоб, ймовірно, запобігти будь-якому швидкому просуванню України в разі прориву”, — йдеться у звіті британської розвідки.

Новости Украины